Gazete Vatan Logo

Kenan Sofuoğlu'nun hedefi liderlik

Dünya Supersport Şampiyonası'nın son beş yarışında yaptığı çıkışla liderle arasındaki puan farkını 1e indiren Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, bu hafta sonu sezonun kritik yarışlarından birine Portekiz'de çıkacak.

Kenan Sofuoğlu'nun hedefi liderlik

Son 5 yarıştan 4ünü kazanan, birinde ise ikinci olan Kenan Sofuoğlu, Portekizde 2010dan sonraki ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak. Tecrübeli pilot, genel klasman liderliğine yerleşmek istiyor.

Sezonun bitmesine dört yarış kala ipleri eline alma planları yapan Kenan Sofuoğlu'nun, kariyerinde çıktığı 122 Supersport yarışlarında 42 birinciliği bulunuyor.

Dünya Supersport Şampiyonasının genel klasmanında ise Sofuoğlu, Lucas Mahias ile arasındaki puan farkını 1e indirmeyi başarmıştı. Milli pilot, 121 puanlı rakibini 120 puanla takip ediyor. Üçüncü sırada ise Sheridan Morais yer alıyor.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU DA ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞACAK

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlunun kulvarı Superstock 1000de ise Portekiz ayağıyla beraber üç yarış kaldı. İstikrarlı performansının ardından ikinci sıraya kadar yükselen Razgatlıoğlu'nun 89 puanı bulunuyor. Genç isim, Portekizde de gülerek 115 puanla lider olan Rinaldiyi geçmek istiyor.