Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Morel bozmayın İstanbul'da turlarız!

Morel bozmayın İstanbul'da turlarız!

Beşiktaş, uzun süre önde götürdüğü maçta Lyon'a son 8 dakikada teslim oldu.

Morel bozmayın İstanbul'da turlarız!

Olaylar yüzünden rötarlı başlayan maçta 15’te Babel’le öne geçtik. Ancak 83’te Tolisso 84’te de Fabri’nin hatasında Jeremy Morel’i durduramadık. Fransa’dan avantajlı dönemesek de karamsarlığa gerek yok.

LYON deplasmanında rakibe alan vermeden yakın, disiplinli ve tam konsantrasyonla oynamak gerekiyordu. Ricardo Quaresma ve Aboubakar’ın yokluğunda Tosiç sol bekte Mitroviç stoperde, Adriano da sol önde başladı.

4 ve 9’da Marcelo ile 2 gol kaçırdık. 15’te ise Anderson Talisca bu kez duran topta orta yapmadı, Ryan Babel’i araya kaçırdı ve onun şutunda golü buldu Kartal: 0-1.

BU gol sonrasında Şenol hoca emniyeti artırdı. Tosiç’i stopere, Adriano’yu sol beke, Mitroviç’i ise Atiba’nın yanına ön liberoya çekti.

GOL sonrasında riskleri ve baskıyı da arttırdı Lyon. 20’de sağdan geldiler, Fekir vurdu, top üst direkten döndü. 25’te Talisca’nın serbest vuruştan ortasına Marcelo dokundu, yine olmadı. Sambacı 40’ta ise Ozzie’nin kornerinde topu kafayla dışarı attı. 48’de de Talisca, kaleci de boşa çıkmışken topu kafayla auta yolladı.

Haberin Devamı

TAKIM ÇÖZÜLDÜ

DEVAMINDA ise Beşiktaş topu önde tutamayınca Lyon baskısı git gide arttı. 64’te Valbuena’nın plasesinde top direği yaladı. 71’de Marcelo’nun hatasında topu alan Lacazette, Fabri’yi de geçti, topu yan ağlara yolladı. 78’de Tolisso’nun kafasında direkten dönen topa Mannana vurdu, çerçeveyi tutturamadı. 81’de ise Cornet’yi Fabri durdurmayı başardı.

ANCAK 83’te çözüldü Kartal. Valbuena’nın kullandığı frikikte topu önünde bulan Tolisso altı pasta skoru eşitledi: 1-1. 84’te ise Atiba’nın geri pasında topu 2 kez uzaklaştırmayan Fabri, Morel’e kaybetti, skor 2-1 oldu.

BEŞİKTAŞ, kulübesinde ileride top tutacak bir oyuncusu olmadı ve giderek artan baskı karşısında oyun konsantrasyonunu koruyamadığı için Lyon’a yenildi. Ancak bu 2-1’lik skor dahi rövanş öncesi avantaj sayılabilir.