Gazete Vatan Logo
Futbol Kiğılı'dan Çakır ve Fethiyespor yorumu

Kiğılı'dan Çakır ve Fethiyespor yorumu

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı Skyturk360 mikrofonlarına konuştu.

Kiğılı'dan Çakır ve Fethiyespor yorumu

Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Skyturk360'da yayınlanan Centilmenler Programı’nın konuğu oldu.
Programdan önce Skyturk360 mikrofornlarına konuşan Kiğılı ilginç açıklamalara imza attı.

Fenerbahçe Başkanvekili, Türkiye Kupası’nın kendilerine bir fayda sağlamadığını dile getirirken, şampiyonluk için konuşmanın henüz erken olduğunu söyledi.
İşte o röportajın ayrıntıları:

Ziraat Türkiye Kupasından Fenerbahçe Fethiyespor’a yenilerek elendi. Neler söylersiniz bu karşılaşmayla ilgili?
Son iki sezondur kupayı biz kazanıyoruz. Tabii ki taraftarlarımız Fethiye gibi PTT 1.Lig’de oynayan bir takıma yenilmeyi kabul etmiyceklerdir, haklılar da. Ben de bir taraftar olarak kabul edemiyorum ama sonucuna geldiğimizde son iki sezondur bu kupayı biz alıyoruz.Uzun yıllar almamıştık ama son iki sezondur biz kazanıyorduk. Türkiye Kupası’nın bir faydası yok zaten. Ligi ikinci, üçüncü bitirenler otomatik olarak Avrupa’ya gidiyor. Diğer taraftan kupanın sahibi Uefa Avrupa Ligi’ne gidiyor. Orada da çok ciddi bir hasılat geliri yok. Çünkü ön planda olan Şampiyonlar Ligi. Uefa’dan gelen paradan da ciddi küçülme var. Federasyonlardan gelen paylarda cok ciddi küçülme var ben size rakam olarak söyleyeyim; Fenerbahçe geçen sene oynadığı, ki geçen sene rekor bir seneydi, ya 64 ya 65 maç oynadı. Bunun yaklaşık 15, 16 ‘sını Türkiye Kupası’nda oynamışız, masrafımız 4 milyon 200 bin dolar, geliri 2 buçuk milyon dolar, zarar 1 milyon yedi yüz bin dolar. Sonucunda zarar ettiren bir kupa bu. Ben Türkiye Futbol Federasyonuna burdan tekrar söylüyorum; önümüzdeki sene mutlaka bu statüyü değiştirilsin gerekirse kulüplerle birlikte bir toplantısı yapılsın. Sistem doğru bir şekilde işletilirse, lig usulünde yapılacak çeşit çeşit uygulamaları var. Üzerinde durulursa ve çok daha sağlıklı bir statüye kavuşturulursa hem Türkiye Kupası’nın canlı maç yayını gelirlerini daha doğru bir fiyata verir hem hasılatlar daha doğru olur. Dolayısıyla Türkiye Kupası önem kazanmaya başlar. Bu statü devam ettiği sürece göreceksiniz ki büyük takımların hepsi sezonun başında elenmeyi tercih edecektir.

Derbiye gelecek olursak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi gerçekten bir derbi oldu. Mücadelenin yaşandığı güzel bir derbi oldu fakat maça Cüneyt Çakır’ın kararları damga vurdu. Siz Cüneyt Çakır’ı değerlendirecek olursanız neler söylerisiniz?

Ben 30 yıldan beri Türk futbolunun içersindeyim geriye dönüp baktığımda hakem camiyasının içinde bir Doğan Babacan’ı görmüştüm yurt dışında önemli maçları, Uefa maçlarını yöneten. Ahmet Çakar’ı gördüm onun dışında pek hatırlamıyorum. Türkiye’de maalesef bu kadar eleştirilen bir camia yok. Türkiye’de 75 milyon nüfus vardır. İzleyiciye bakacak olursanız çok ciddi, çok büyük bir erkek kitlesi var hatta şimdi gittikçe hanım kitleside öyle oluyor. Oturup bir anket yapsanız bunların yarısı teknik direktördür, yarısı da hakem. Onun için istediğiniz kadar iyi olun ne yapsanız boş. Hele hele böyle derbi maçlarında en ufak bir hatada... Maçın bitiminde televizyon başındakiler enstanteneleri belki 3-5 defa, belki 7 defa izleyerek karar verebiliyor. Bu an saliselik bir iş. Gördün gördün, gördüysen çalarsın göremezsen maalesef çalamazsın. O bakımdan hakemleri de yerden yere vuramayız. Cüneyt Çakır Türk futbolunda yetişen ender hakemlerden bir tanesi. Hata var mı? Var. Fenerbahçe’nin penaltısı verilmemiş mi? Verilmemiş. Ama ne yapacaksınız ki. Bunları hep görücekler, yaptıkları hataları görücekler. Ben hayatım boyunca şunu öğrendim; bir hatayı yaptığınız zaman ikinci defa aynı hatayı yapmamanız lazım. İkinci defa bunları yapmıyorlarsa o zaman hakem daha fazla seyredilebilir hale gelir, daha cok tutulur. Onun için üzerinde de fazla durmamak lazım. Geldi ve geçti..

Fenerbahçe sezonu sizce şampiyon olarak kapatır mı ?
Şampiyon lafını kullanmak için çok erken, böyle bir lafı ağzımıza almamız bile yanlış olur ama şöyle bir hedef söyleyebilirim; ilk devreyi şu andaki gibi 7-9 paun farklarla bitirebilirsek bence ikinci devreye daha sağlıklı ve daha güzel başlarız. İlk devrenin bitmesine 4 hafta daha var. İkinci devrede 17 maç var. Toplam 21 maç demektir. 3 puan sisteminde bu eder 63 puan. Böyle 7-9 puan farkla şimdi böyle bir şeyi konuşmak son derece yanlış olur. Favorilerin başında Fenerbahçe geliyor. İnşallah bu hep böyle gider. Allah nazardan saklasın bu sene şampiyon oluruz.

Haberin Devamı