Gazete Vatan Logo
Futbol Kimse Q7 yi beklemesin!

Kimse Q7 yi beklemesin!

“Dönmesini bekleyenler var ama yönetim kurulumuzun böyle bir düşüncesi yok.”

Kimse Q7 yi beklemesin!

“Quaresma, kadroda düşünmediğimiz bir isim. Dönmesini bekleyenler var ama ne teknik heyetin ne de yönetim kurulumuzun böyle bir düşüncesi yok.”

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Turgay Kıran, dün yapılan imza töreninde gündemin ana maddesi olan Ricardo Quaresma hakkında tavırlarının net olduğunu söyledi. Özellikle siyah-beyazlı taraftarların, takıma kazandırılması için kampanyalar başlattığı Portekizli için Kıran şunları söyledi:

“QUARESMA, kadromuzda yeni sezonda düşünmediğimiz kontratlı bir oyuncumuzdur. Dolayısıyla ya uygun şartlarla kendisini elden çıkarmamız gerekir, eğer bu olmazsa, kontrat şartlarını maddi olarak yerine getirmek gerekir. Başka da yapacak bir şey yoktur. Quaresma’nın takıma dönmesi yönündeki beklentiler çeşitli kesimlerde var olabilir ama teknik heyette ve yönetim kurulunda böyle bir düşünce yoktur.

‘İKİ ÖNEMLİ NOKTA VAR!’

KADROMUZA ilişkin yeniden yapılanma çalışmalarımıza dair iki nokta var. Attığımız her adımda Beşiktaş teknik heyetinin talebi ve onayı doğrultusunda işlem yapıyoruz. Alınan hiçbir karar kişilerin bireysel kararı değildir. Biz bu samimi yaklaşımla teknik heyetimize ve futbolcularımıza olan güvenimize ve desteğimize devam edip, takımımızı en iyi şekilde kuracağız.

İKİNCİ önemli husus, kadromuzu oluştururken gösterdiğimiz hassasiyettir. Beşiktaş için bir futbolcunun iyi bir oyuncu olmasının önünde, tavır ve duruşu ile kulübümüze uyumlu olması gerekir. Bu durum, bizim için ekonomik gerçeklerin önünde gelir. Olmazsa olmaz bir şarttır. Oyunuyla yüksek performans sahibi futbolcu hal ve tavırlarıyla bir bütün olan takımın ahenk ve ruhuna gölge düşürebilecek hiçbir yaklaşım içinde olmamalıdır. Eğer olursa bu çatı altında barınamaz. Bu yıl yaptığımız bütün transferlerde bu ölçüleri korumaya çalıştık.”

Atletico’nun gündeminde değil!

TAMER Kıran’ın takıma dönmesinin mümkün olmadığını söylediği Ricardo Quaresma’nın menajeri Ahmet Bulut, Portekizli’nin Atletico Madrid’in gündeminde olmadığını söyledi. Bulut, “Quaresma, Inter’de oynadığı dönemde Atletico kendisiyle ilgilenmişti ancak şu anda İspanyol kulübüyle ilgili bir talep yok.

SIMAO’NUN kronik sakatlık yaşadığı iddiaları gerçek değil. Kendisi, sadece, Beşiktaş yönetiminden yolları ayırma formülü olarak, yıllık alacağının yarısı olan 1 milyon 225 bin Euro’yu istedi ve bir cevap gelmedi” dedi.


Haberin Devamı