Gazete Vatan Logo
Futbol Kıran: 'Şu anda tehlike yok'

Kıran: 'Şu anda tehlike yok'

Tamer Kıran, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamama ihtimali hakkında konuştu.

Kıran: 'Şu anda tehlike yok'

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, Siyah Beyazlı takımın bu sabah Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenman öncesi basın mensupları ile kısa bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Kıran bir gazetecinin yeni sezonda Beşiktaş'ın bu sezon olduğu gibi UEFA kupalarına katılamama durumunun konusunda şunları söyledi.

"O konuda bilgi kirliliği oluşmaya başladı. Sadece Türkiye'de değil, farklı ülkelerde de konu ile ilgili haberler çıkıyor. Ancak şu an böyle bir tehlike yok. UEFA'nın bu konudaki kriterleri belli ve biz de görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 31 Mart 2013 tarihi itibari ile çalışanlarımıza, vergi dairelerine ve kulüplere borcumuzun olmaması; olan borcun da yapılandırılması gerekiyor. Biz geçmişten kalan bir çok borcu kapattık. Sadece Julio Alves konusudan Atletico Madrid'e ödememiz gereken 3.1 milyon Euro'luk miktar var. Bu konuda neredeyse her gün İspanyol yetkililer ile görüşüyoruz. UEFA kriterleri çok kapsamlı bir konu. Geçmiş dönemde kriterler bu kadar katı şekilde uygulanmadığı için sıkıntılar yaşanmıyordu. Biz sadece bu kriterlere uygunluğu sağlamak için kulübte görev yapacak birini işe aldık. Beşiktaş yönetim kurulu olarak bir daha böyle bir durumun yaşanmasına izin vermeyeceğiz."

"HOCAMIZ TEKNİK TARAFINI HALLEDECEK"

Kıran daha sonra antrenman devam ederken Samet Aybaba'nın basın mensupları ile olan sohbetine dahil oldu. Bu sırada yeniden UEFA kupalarına katılma konusunun açılması üzerine Kıran "Bu konunun iki tarafı var. Bir tarafı teknik, diğeri ise idaridir. Biz yönetim olarak idari yönünü, hocamız ise teknik tarafını halledecek" dedi.

Haberin Devamı