Gazete Vatan Logo
Süper Lig Klopp Süper Lig'i ikiye böldü!

Klopp Süper Lig'i ikiye böldü!

Alman hocanın, Galatasaray’ı 4-0 yendikleri maç sonrası yaptığı açıklama geniş yankı buldu.

Klopp Süper Lig'i ikiye böldü!

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde evinde Borussia Dortmund’a 4-0 mağlup olduğu maçın ardından konuk ekibin hocası Jürgen Klopp’un açıklamaları geceye damga vurmuştu. Alman hoca bir soru üzerine “Başkanım ve yöneticilerim Türk mentalitesinde olsaydı buralara gelemezdim” demişti. Büyük yankı bulan bu sözlere Süper Lig yöneticilerinden farklı tepkiler geldi.

İŞTE O GÖRÜŞLER;

Trabzonspor Başkan Yrd. Yakup Aslan, Maksadını ve haddini aşmış bir açıklama. Bizde futbolun her yerinde sıkıntı var ama bunları söylemek onun görevi değil. Türkler’i küçümseyen bir ifade bu. Çok şık olmamış.

Karabükspor Asbaşkanı Murat Yolbulan, Kloop doğru söylüyor. Futbolumuzu ticaret odalarından, valiliklerden, oradan buradan gelen idareciler yönetiyor. Başarısızlık boyutu çok yüksek. Türk futbolu böyle geldi ama böyle gitmeyeceği ortada. Herkes tahammülsüz.

G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Klopp’a katılmamak mümkün değil. Türkiye’de kulüp başkanlarının çoğu futbolun içinden gelmiyor. Bizde 1-2 maç kaybedildiğinde hocayla yollar ayrılır. Futbolumuz uçuruma gidiyor. Bunun mutlaka önüne geçilmeli. Ama bu da bugün hemen olacak bir şey değil.

Haberin Devamı

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, ‘Türk mantalitesi’ sözüyle Klopp’un neyi kastettiğini açıklaması lazım. Eğer sabırsızlığımızı kastediyorsa haklı. Sadece futbolda değil siyasette de, her yerde bu özelliğimiz ön planda.

Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl, Klopp bilmiyor belki ama Türkiye’deki kulüp başkanları arasında bu işi profesyonelce, çok iyi götürenler de var. Futbolun gereklerini de çok iyi bilirler.

Mersin İ.Y. Başkanı Ali Kahrimanlı, Klopp’un yapığı açıklama bir saygısızlıktır. Türk futbolu hakkında konuşmak onun haddi değil. Kendini bilmeyen, taşıyamayan bir hocaya yakışacak bir üslup. Zaten onu Türkiye’den kimse de istememiş ki.

Erciyes Başkanı Ziya Eren, Klopp çok doğru konuşmuş. En baştaki problem bizlerde. Tercih mekanizması biziz. Avrupa’da 15 yıl aynı kulüpte görev yapan hocalar var. Bizde 2 yıl aynı takımda kalan kaç hoca gösterirsiniz?

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Hocanın kendi görüşüdür, saygı duymak gerekir. Bazı noktalarda sabır şart. İstikrar önemlidir. Ayrıca bizde yönetimlerin 2 yıllığına göreve gelmesi de büyük sorun. Bir şeyleri tam yoluna koyarken seçim oluyor ve her şey değişiyor.

Haberin Devamı

Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz, Klopp bir tanımlama yapmış. Çünkü Türkiye’de başkanlar kulüpleri de, takımı da, tribünleri de yönetir. Avrupa’da ise sadece kulübü yönetirler. Teknik direktörün işine karışmazlar.

Konyaspor Başkan Yrd. Güven Öten, Klopp Türk futbolunu ne kadar araştırdı ki bu yorumu yaptı! Tabii ki futbolumuz sorunlu ama bunu yorumlamak ona düşmez. Bana sorarsanız bizdeki en büyük sorun her şeyin 3 büyüklere endeksli olması. Anadolu takımları biraz daha öne çıkarılmalı.

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Bu konuyla ilgili dikkatli yorum yapmalıyız. Klopp’a pek katılmıyorum ama camiaların beklentisi bazen yönetimsel hatalar yaptırabiliyor. Türk futbolunun tüm paydaşlarının sabırlı olması gerekir. Anahtar kelime bence bu; sabır.

Haberin Devamı

Ç. Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Jürgen Klopp bence çok doğru söylemiş. Yerinde bir tespit içeriyor bu sözler. Karşılaşma sonunda yaptığı açıklamaların tamamına katılıyorum.

(Bugün)