Gazete Vatan Logo
Futbol Klose'de karar günü

Klose'de karar günü

‘Alman golcü Trabzon’a transfer olacak mı?’ sorusu bugün yanıtını bulacak

Klose'de karar günü

SELÇUK İnan’ı G.Saray’a, Egemen Korkmaz’ı ise Beşiktaş’a bedelsiz kaptıran Trabzonspor, Didier Zokora’nın ardından bir başka dünya yıldızına daha imza attırmanın eşiğine geldi.. Bordo-mavililerin hedefindeki isim Miroslav Klose...

POLONYA asıllı Alman yıldızla prensip anlaşmasına varan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eğer bugün bir aksilik olmadığı takdirde transfere son noktayı koyacak. Kariyerini Bayer Münih’te sürdüren ve bonservisi elinde olan Klose, yıllık 2 milyon Euro istiyordu ve yapılan ön görüşmelerde Trabzonspor bu talebi kabul etti. Yani Fırtına, Klose ile prensipte el sıkıştı..

ANCAK gün bugün.. Klose gelecek mi gelmeyecek mi bugün belli olacak.. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, dün Londra’dan trenle Brüksel’e geçti ve bugün Klose’nin menajeriyle bir araya gelecek.. Transfer masaya yatırılacak ve taraflar anlaşırsa dünyaca ünlü Alman golcü resmen Trabzonsporlu olacak..

2006’DA PATLAMA YAPTI

32 yaşında ve 1.84 boyundaki golcü oyuncu özellikle milli takım forması altında devleşen bir isim.. 2006 yılında Almanya’da yılın futbolcusu seçilen ve Dünya Kupası’nda altın ayakkabı ödülünü kazanan Klose, oynadığı 3 Dünya Kupası’nda attığı 14 golle tüm zamanlarda Dünya Kupaları’nın en skorer 2. ismi unvanını Gerd Müller ile paylaşıyor.. Werder Bremen forması altında attığı 25 golle 2005-06 sezonunda gol kralı olan Klose, ayrıca 2007-08 ve 2009-10 sezonlarında Bayern Münih ile Bundesliga şampiyonluğu yaşadı.

UZUN süredir sakatlık sorunları yaşayan ve geçen sezon 27 resmi maçta forma giyebilen Klose, 6 kez fileleri havalandırırken, 3 de asist yapmayı başardı..

Keita: Beni de alın

4GERİDE kalan sezonu Katar’ın Al-Sadd takımında geçiren eski G.Saraylı Abdul Kader Keita’dan Trabzon’a mesaj geldi.. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan bordo-mavili takımın vatandaşı Didier Zokora ile anlaştığının haberini alan Fildişi Sahilli yıldız, kolları sıvadı ve Trabzonspor yönetimine, “Beni de alın” haberini gönderdi..

ZOKORA’NIN menajeri aracılığıyla Trabzonspor’a haber gönderen Keita, Trabzonspor’u ve Türkiye Ligi’ni iyi tanıdığını belirtip, bordo-mavili formayı seve seve giyeceğini ifade etti. Yönetim ise şimdi Keita’dan gelen bu haberi görüşecek ve oyuncunun alınıp alınmamasına karar verilecek.

Diğer gözde Paulo

PAULO Henrique Carneiro Filho... İşte Trabzon’un gündemindeki bir diğer isim. Ve Belçika’da Westerlo takımında forma giyen bu Brezilyalı oyuncu Sadri Şener’in dün Brüksel’e gitmesinin bir diğer sebebi...

PEKİ Trabzonspor bu oyuncuyu nereden buldu? 22 yaşında ve 1.80 boyundaki Paulo Henrique’yi, Trabzonspor futbolcu izleme komitesi keşfetti.. Sambacı’yı 4-5 kez izleyen komite, teknik direktör Şenol Güneş’e olumlu rapor verdi. Tecrübeli çalıştırıcı da oyuncuyu izleyip transferine onay verince başkan, Henrique’nin peşine düştü..

ŞENER bugün Brüksel’de Klose’nin menajeriyle buluşacak ve ayrıca Henrique’nin transferi için de temaslarda bulunacak. Brezilyalı oyuncu geçen sezon 39 maça çıktı ve 22 gol atıp, 9 asist yaptı.

‘Zokora PAZAR geliyor’

TRABZON Asbaşkanı Nevzat Şakar, Didier Zokora ile anlaşmadıkları yönünde ortaya atılan iddiaları yalanladı. Başkan Sadri Şener’in Zokora ve kulübüyle anlaştığını belirten Şakar, “Zokora, pazar Türkiye’ye gelecek, ardından sağlık kontrolünden geçecek. Pazartesi günü de kendisiyle resmi sözleşme imzalayacağız” diye konuştu.

Orta sahaya Petrovic

TRABZONSPOR’UN, Sırbistan’ın Partizan takımında forma giyen 22 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Radosav Petrovic’i de gündemine aldığı iddia edildi. Genç yaşına rağmen Avrupa’da çok sayıda önemli takımın peşinden koştuğu Petrovic, 2009 yılından beri Sırbistan Milli Takımı’nın formasını da terletiyor.

Sırp kulübüyle bu futbolcu için önümüzdeki günlerde görüşmeye başlayacağı öne sürülen Trabzonspor’un Petrovic’i bir yatırım olarak düşündüğü belirtildi.

Haberin Devamı