Gazete Vatan Logo
Futbol Kobe annesine dava açtı!

Kobe annesine dava açtı!

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers’ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant, lise yıllarından kalma eşya ve formlarını açık arttırmada satmayı planlayan annesine bu konuda asla izin vermediğini söyledi.

Kobe annesine dava açtı!

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, NBA tarihinin en fazla skor üreten dördüncü ismi Kobe Bryant, play-off’lar öncesi nisan ayında yırtılan aşil tendonundan sonra şimdi de annesiyle uğraşıyor. "Kara Mamba" lakaplı basketbolcunun avukatları, annesi Pamela Bryant’ın, oğlunun profesyonel kariyeri öncesindeki forma ve eşyalarını satmayı planladığı New Jersey’de bulunan Goldin Müzayede Evi’nden, satışın durdurulmasını talep etti.

Pamela Bryant, Kobe’nin beş yıl önce kendisine eski eşyalarını artık istemediğini ifade ettiğini söylemişti.

Ünlü basketbolcunun eşyalarını satışa çıkaran müzayede evi yetkilileri ise Nevada eyaletinden ev almak isteyen anne Bryant’a 450 bin dolar avans vermişti.

Kobe Bryant, New Jersey eyaletinin Camden şehrindeki bölge mahkemesine gönderdiği dilekçede, annesine eşyalarını asla vermediğini bildirdi. Annesinin, "Evet ama eşyaları geri istediğini de söylemedin" ifadesinin doğru olmadığını kaydeden ünlü basketbolcu, satışın durdurulmasını istedi.

Bryant, dilekçesinde ayrıca eşyaların kendisi için manevi değeri olduğunu vurgulayarak, "Hak edilerek kazanılmış eşyalarımı çocuklarıma bırakmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Müzayede evinin avukatları geçen hafta yaptıkları açıklamada, Bryant’ın eşyalarla ilgilenmediğini ve annesinin, eşyaları saklamak için bir depoya ayda bin 500 dolar ödediği bilgisini vermişti.

Kobe’nin ebeveynlerine verdiği iddia edilen iki şampiyonluk yüzüğü, Los Angeles Lakerslı oyuncular tarafından imzalanmış bir basketbol topu, 1996 yılında Lower Merion Lisesi’nde oynarken kazanılmış şampiyonluk yüzüğü, lise yıllarında giydiği 24 ve 33 numaralı formaların da içinde bulunduğu eşyalar, müzayede evinin "goldinauctions.com" isimli internet sitesinde "Bryant’ın Koleksiyonu" adı altında hala satışta bulunuyor. Sitede, açık arttırmanın haziran ayında başlayacağı bilgisi de yer alıyor.

Bu arada, Goldin Müzayede Evi, Honus Wagner’in nadir bulunan beyzbol kartını yıl içinde 2,1 milyon doların üzerinde fiyata satmıştı.

Haberin Devamı