Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kocaman'dan Valbuena yorumu

Kocaman'dan Valbuena yorumu

Trabzon'da 1 puana razı olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Kocaman hem basın toplantısında hem de yayıncı kuruluşa kritik açıklamalar yaptı.

Kocaman'dan Valbuena yorumu

İşte Kocaman'ın açıklamaları:

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1 sona eren Trabzonspor maçından sonra yönetimden transfer istedi. Luis Neto ve Martin Skrtel’in yokluğunda Mehmet Topal’ı stoper oynatan tecrübeli hoca, savunmaya takviye yapmak zorunda olduklarını açık şekilde dile getirdi. Janssen’in sakatlığına rağmen gol yollarında sıkıntı çekmediklerini belirten Kocaman, karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık’ı da eleştirdi:
“BİZİM arka tarafımızda problem var. Forvetten ziyade, çok net şekilde gözüküyor. Her şey 10 numara ve forvetten yana konuşuluyor, daha çok gol atacak sanıyor. Yani acil durumumuz forvet değil stoper. Asıl problem orasıymış gibi görünüyor. Burada Mehmet Topal’ı savunmaya çektik. Böyle olunca orta sahanın dengesi bozuldu. Çünkü Mehmet ve Josef 2. bölgdece çok iyi duvar oluyor.
‘HAKEM ÇOK KÖTÜYDÜ’
MAÇI ikiye ayırmak lazım. 1-0’a kadar Trabzonspor’a pozisyon vermedik. O andan sonra 2-0, 3-0’a da gidebilirdi. Bizi çok daha fazla demoralize edebilirdi. 80’den sonra biraz daha toparlanma ve beraberlik golü var.
HAKEM ikinci yarıda atmosferin etkisiyle kötü bir maç yönetti bana kalırsa. İlk yarıdaki taç pozisyonda seyircinin büyük tepkisinden sonra hakem büyük oranda değişti. Karar verme kalitesi değişti. Kendi kalitesine yakışmadı.
PEREIRA hemen her maç aynı şeyi yapıyor. Hadi bizi ilgilendirmiyor, onu söylemeyelim. Kucka ile beraber ilk yarıda çok net kırmızı kartlar var. İlk yarıda maç bitecekti.”
KOCAMAN'IN BASIN TOPLANTISI AÇIKLAMALARI:

Haberin Devamı

Bugünkü maç, Trabzonspor açısından da, bizim açımızdan da tamamen kurgulanmış bir maç. Bizim insanımız planlanmış maç sevmiyor. 4-5 kişi geride, 4-5 kişi ileride olsun ve hurraaaa pozisyon olsun istiyorlar. Sonra Avrupa'da istediğimizi elde edemiyoruz. Valbuena'nın antrenmana çıkmamasının nedeni, kasığının ağrıdığını söyledi. Futbolcunun beyanlarına inanmak zorundayım. Topu alıp, yatan çocuklar vardır ya top oynamayı çok severler, Valbuena tam bu örneklerden bir tanesi. Oyuncular önce antrenmana çıkıp, %100 antrenör tercihine göre hareket etmek zorundalar. Oyuncular üzerinden polemik yapılması, eğer Fenerbahçeliler yapıyorsa, mutlak ve mutlak zarar verici. Oyuncuların ne yapabileceğini, rakipleri ölçümleyen kişiler biziz. Eljif Elmas hem Fenerbahçe için, hem de Türkiye'deki futbol için önemli bir oyuncu. Yavaş yavaş takıma monte etmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Bizim arka tarafımızda problem var. Forvetten ziyade, çok net şekilde gözüküyor. Her şey 10 numara ve forvetten yana konuşuluyor, daha çok gol atacak sanıyor. Ali Palabıyık için 2. yarıda, bir taç pozisyonu oldu ve seyirci tepki gösterdi, sonra bir anda her şey değişti. İkili mücadelelerde her şey değişti. Kendi kalitesine yakışmadı. Bu ülkenin en önemli hakemlerinden bir tanesi. Pereira'nın hemen hemen her maç... Hadi bizi ilgilendirmiyor, onu söylemeyelim. Kucka ile beraber ilk yarıda çok net kırmızı kartlar var. İlk yarıda maç bitecek. Zor bir deplasman. Kendi durumumuza bakınca da zorluk katsayısı artıyor ama elimizdeki çok değerli 2 puanı yitirdik. Trabzonspor'un ilk net pozisyonunun gol olduğu bir maçta, 2-0, 3-0'a da gidebilirdi maç. Bizi çok fazla demoralize edecek bir duruma da gidebilirdi. Son derece üzgünüm şu anda, bunu söylemem lazım. Galibiyete çok yakın olduğumuz bir oyunu, beraberlikle bitirmek zorunda kaldık. Gole kadarki bölüm, tam düşündüğümüz, planladığımız gibi gitti. 2-3 farklı öne geçme imkanı yakaladık, çok doğru oynadık.

Haberin Devamı