Gazete Vatan Logo
Konya Spor Kocaman: İki farklı devre oldu!

Kocaman: İki farklı devre oldu!

Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, 3-1 kazandıkları Antalyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kocaman: İki farklı devre oldu!

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Antalyaspor aldığı sonuçların takımı değil. Bizim ligimiz kaos ligi. Bir anlık durumların yaşandığı bir lig. Ama Antalyaspor öyle bir takım değil. İlk yarı bunu net şekilde gördük. Karşılaşmanın ilk yarısında oyuna hakimdiler" dedi.

Oyunu iki bölümde incelemenin yararlı olacağını ifade eden Aykut Kocaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyah ve beyaz gibi farklı iki devre oldu. İlk yarıda takım savunması yaptık. Antalyaspor topu çok kolay kontrol etti. İrademizin dışında, onların becerisi ile oldu bu iş. Özellikle ceza alanına girmelerine kolay izin vermedik. Geriye düşseydik işimiz kolay olmazdı. İkinci yarıda bir şeyleri değiştirmek gerekiyordu. Bu değişime en büyük katkıyı gol sağladı. İkinci yarıda gelen güzel gol, ilk yarıdaki ölü toprağını atmamıza neden oldu. İkinci golden sonra bizi biz yapan oyunu bulduk. İkinci yarı bizim lehimize net şekilde geçti."

Bugünkü karşılaşmayı, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Shakhtar Donetsk maçına bağlamak gerektiğini de sözlerine ekleyen Aykut Kocaman konuşmasını şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Avrupa ligi çok önemli. Şehir istiyor. Hepimiz istiyoruz. Önemli bir platform orası. Ancak bizi oraya taşıyan en önemli platform Türkiye ligidir. Burada istikrarlı olursanız, başarılı olursanız, orada da güzel işler yaparsınız. Ligde tutunmak, lige bağlanmak çok önemliydi. Bu galibiyet Avrupa Ligi'nde de en azından son maça kadar bir şeylerin peşinde olma iradesini, kudretini ve özgüvenini verecek gibi gösteriyor. Buradan oraya gitmek çok önemli. Oyuncularımı kutluyorum. Shakhtar Donetsk maçı öncesinde böyle ağır bir havada kuvvet gösterisi yapmak takımım adına önemliydi."