Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kocaman'dan taraftarı üzecek transfer itirafı!

Kocaman'dan taraftarı üzecek transfer itirafı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'a konuştu. Transfer süreciyle de alakalı görüş belirten tecrübeli hoca, "Kulüpler oyuncuları bırakmak istemiyor, hem de ücretler çok yüksek. Elbette transfer yapılmasını isterdim ama şu andaki kadromuz da şampiyonluk için yeterli." diyerek ikinci yarıya aynı kadroyla devam edebileceklerinin sinyallerini verdi.

Kocaman'dan taraftarı üzecek transfer itirafı!

“Gelebileceğimiz seviyeyi hayal edince şampiyonluk için her şey var. Oyuncularım bunu başaracak seviyede. 9-13 puan arasında, kabul edilebilir kayıp gözüküyor.”

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, beIN Sports’a konuştu. İlk yarıyı 33 puanla, lider Başakşehir (36) ve ikinci G.Saray’ın (35) ardında üçüncü sırada tamamlayan sarı-lacivertlilerin hocası şunları söyledi:

“AVRUPA Ligi’nde iyi sinyaller verdiğimiz iki Sturm Graz karşılaşması oynadık. Arkasından klasman anlamında daha geride olan Vardar’a elendik. Sıkıntılara hazırlıklıydım ama beklentilerimin çok üzerinde gerçekleşen saha sonuçları ile karşılaştık.

‘BAŞARISIZLIKTA SORUMLU BENDİM’

BAŞARIDA ve başarısızlıkta herkesin payı var. Osmanlı maçından sonraki reaksiyonumun (istifa düşüncesi) sebebi buydu. Sorumluluk alma düşüncesiydi. Sezona damga vuran asıl şey, bireysel hatalar. Bu oranının bu denli yüksek olduğu bir dönem F.Bahçe tarihinde yok!
Mesela Volkan Demirel... 15-16 yıldır F.Bahçe kalesinde. Bu kadar önemli bir futbolcu bile 2-3 sezonda yapacağı hatayı 8-9 maçlık periyoda soktu. Bu oranın ve pozisyon verme sayımızın azalması son 6 maçta 5 galibiyetlik seriye dönüştü.
‘TÜRKİYE’DE CİDDİ SABIRSIZLIK VAR’
TÜRKİYE’DE ciddi bir sabırsızlık var. Coşkulu anlarda, Şampiyonlar Ligi’nde, Avrupa Ligi’nde 2-3 maç arka arkaya kazanıldığında, “Biz final oynayacağız, kupayı kazanacağız” diye bir anda oraya doğru gidiyoruz. Biraz düşüldüğünde “Bizden hiçbir şey olmaz” şeklinde gelgitli bir ruh halimiz var.
ZORLUK dereceleri açısından ilk yarıyla aynı yerdeyiz. İlk altı haftada, Vardar maçının sıkıntılarının da etkisiyle hazır değildik. Şimdi ise tam tersi. Biz daha hazırız ama bu sefer de rakiplerimiz ile deplasmanda oynayacağız.
‘TRANSFERE EVET AMA KADRO YETERLİ’
TRANSFER ister miydim? Elbette... Ancak şu andaki kadromuz da yeterli. Gelebileceğimiz seviyeyi hayal edince şampiyonluk için her şey var. Oyuncu grubum buna ulaşabilecek seviyede. Bize katkı sağlayacak her oyuncuya kapımız açık ama var olanlar benim için dünyanın en iyileri.
YEDİ takım zirve hesabında. Şampiyonluk için 70 ile 75 arası puan toplamak yeterli olacak gibi. Biz 33 puandayız. 40 puan alırsak, 73 eder. 9 ila 13 puan arasında kabul edilebilir bir kayıp gözüküyor.”
‘TFF yaptırım uygulamalı!’
“YABANCI konusundaki açılımla beraber aynı zamanda kulüplere yetiştiricilikle ilgili yaptırımlar da, Futbol Federasyonu’nun o gücü varsa bulunması, sanki birbirini doğru yöne itekler gibi gözüküyor.
3 Temmuz’un etkisinin, izlerinin pek geçtiği inancında değilim. Müthiş bir reaksiyon verdi F.Bahçe camiası. Bu dönem hala bitmedi bence! Aynı yoğunlukta mı? Değil. Ancak etkileri hala devam ediyor.”

Haberin Devamı