Gazete Vatan Logo
Futbol Kongrede küfür skandalı!

Kongrede küfür skandalı!

Fenerbahçe Kulübü'nün 2 gün sürecek seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı.

Kongrede küfür skandalı!

Ülker Sports Arena'da başlayan kongre öncesi mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçeli eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar,
kongre üyesi Yamen Uzun ve eski yönetici Hulusi Belgü'nün başkan adaylığı bulunuyor.

Geçici ihraç cezası bulunan Belgü'nün adaylığı, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin üyelerin oylarına sunulmasıyla belli olacak. Divan Başkanlığı için Vefa Küçük seçilirken, genel kurula, aidatını yatıran 13 bin 416 kongre üyesi katılabilecek ancak iştirakin 8-9 binde kalması bekleniyor.

Yönetim kurulunun ibraya sunulacağı ilk günün ardından 3 Kasım Pazar günü başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak.

61. YAŞ GÜNÜNDE KONGRE HEYECANI YAŞIYOR
Başkan Aziz Yıldırım, 61. yaş gününde kongre heyecanı yaşıyor. Doğum tarihi 2 Kasım 1952 olan Yıldırım, doğum gününde, Fenerbahçe Kulübü'ne yeniden başkan seçilmek için yarışa girerken üyeler "İyi ki doğdun Başkan" diye tempo tutarak salonda sürpriz yaptılar. Bu kutlamayı ayağa kalkarak üyeleri selamlayan Yıldırım, salona 2010-1011 sezonu şampiyonluk kupasını da getirtti. Şike sürecine konu olan kupa kongre üyelerinin karşısında yönetim kurulu masasında yer alıyor.

Büyük Başkan şeklindeki tezahüratların yanı sıra Mehmet Ali Aydınlar'ı da destekleyen bir grup Aydınlar'ın salona girişinde destekte bulundu.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fenerbahçe'de bu hafta sonu olağanüstü genel kurul heyecanı yaşanacak. Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü gibi önemli isimlerin başkanlık için yarışacağı kongre öncesinde toplantının yapılacağı Ülker Sports Arena'da çok büyük güvenlik önlemleri alındı. Hatta spor salonunun önünde TOMA'ların beklediği öğrenildi.

10:30'da başlayan olan genel kurul toplantısının yapılacağı salona üzerinde çok tartışılan 2010-2011 Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupası da getirildi.

AYDINLAR'A KORUMALAR EŞLİK ETTİ
Başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar kongrenin yapılacağı Ülker Sports Arena'ya 15 korumayla giriş yaptı. Aydınlar'ın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da kongre üyelerinin yoğun alkışları eşliğinde salona geldi.

KÜÇÜK DİVAN KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ
Camianın önde gelen isimlerinden Vefa Küçük, Divan Kurulu'nda açıklamalarını yaptı. Küçük, gündemi oylamaya sundu ve maddeler oy birliği ile kabul edildi.

ALİ ŞEN: SANKİ ABD BAŞKANI SEÇİLİYOR
Kongrede bir konuşma yapan eski başkanlardan Ali Şen'in açıklamaları ise şöyleydi:

"Fenerbahçemiz kongre yapıyor. Her yerde her televizyonda bizim kulübümüzün kongre yaptığını yayınlanıyor. Ne kadar büyük bir kulübüz. Ali Koç konuşuyor, bütün televizyonlar, başkanımız konuşuyor, bütün televizyonlar, Mehmet Ali Aydınlar bütün televizyonlar...

Divan başkanımızı, divan üyemizi seçtik. Ne mutlu böyle bir birlik ve beraberliğe sahibiz. Böyle beraberliğe sahip olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yıkamaz. Allah beraberliğimizi bozmasın. Saray gibi yerde kongre yapıyoruz. Bugüne kadar hizmetler saymakla bitmez.

Aziz Yıldırım'ın hizmetlerini saymaya gerek yok. Tüm adayların çaba göstermeleri Fenerbahçe aşkıdır. Herkese teker teker teşekkür ediyorum. 50 yıla yakın Türk futboluna hizmet etmiş biri olarak, insanların çaba göstermesi beni çok mutlu ediyor.

Bir Fenerbahçeli olarak gelecekten umutluyum, eminim. Hepinize saygılarımı sunuyorum, adaylara başarılar diliyorum. Yarın hepimiz başkanımızı seçeceğiz. Seçilen başkan, hepimizin başkanı olacaktır. Diğer tüm kulüpler bugün bizi izliyor, örnek alıyor, gıpta ediyor. Ara sıra sert kelimeler olabilir. Eskiden çok daha sertleri olurdu. Sanki Amerikan Devlet Başkanı seçiliyor gibi her yerde Fenerbahçe var. Hepinize saygılar sunuyorum..."

PROTESTO SESLERİ
Ülker Sports Arena'da yapılan genel kurul toplantısında kulübün Yüksek Divan Kurulu üyesi Kemal Açıkgöz de bir konuşma yaptı. "Fenerbahçe'de kan değişikliği lazım. Aranan kan Mehmet Ali Aydınlar" cümleleriyle Aydınlar'ı destekleyen Açıkgöz'ün konuşmaları, başkan Aziz Yıldırım'ı destekleyen üyeler tarafından ıslıklarla protesto edildi.

PALA ALKIŞ ALDI
Kongre üyelerindne Funda Sibel Pala'nın yaptığı konuşma ise salonda büyük alkış aldı. İşte Pala'nın özellikle Aziz Yıldırım destekçileri tarafından alkışlanan o sözleri:

"Ben yarın oyumu sadece Aziz Yıldırım'a vermeyeceğim. Ben bu oyumu 3 Temmuz'dan sonra bize bunları yaşatanlara tokat olarak vereceğim!"

Haluk Burcuoğlu'nun konuşması
Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu'nun, 3 Temmuz sürecinden başkan ve yönetim kurulu üyelerinin sorumlu tutulmasına katılmadığını ifade ettiği konuşmasını, salonda bulunan üyelerin büyük bölümü ayakta alkışladı.

Yönetim kurulunun ve başkanın eleştirilmesine itiraz etmediğini ancak bir konuda yüreğinin sızladığını ifade eden Burcuoğlu, "3 Temmuz sürecinden başkanı ve yönetim kurulu üyelerini sorumlu tutmaya kesinlikle katılmıyorum" dedi.

3 Temmuz sürecinde tüm camianın dik durarak kulübü ayakta tuttuğunu belirten Burcuoğlu, "İçeride sayın başkan ve bazı yöneticiler, çok değerli Fenerbahçeliler, dışarıdaki yöneticiler ve aslanlar gibi teknik direktör Aykut Kocaman bu kulübü dimdik ayakta tutmuşlardır. Bugün Fenerbahçe hala en büyük ise o dimdik duruşun eseridir, bunu unutmayalım. Başka hangi kulübün başına böyle bir senaryo gelseydi hiçbir şekilde bu kadar dik duramazdı" şeklinde konuştu.

Genel kurul üyesi Faik İçmeli, Fenerbahçe'nin bir değişime ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bunu kabullenmek zorundayız. İş hayatındaki başarısı ve değişime katkısıyla bu Mehmet Ali Aydınlar olacaktır" diye konuştu.

Bu arada, kongre üyesi Kemal Açıkgöz'e, kulübün otoparkı ve oyun salonuyla ilgili talepler konusunda konuşmaya başladıktan kısa bir süre sonra üyeler, konuşmasını sonlandırması için tepki gösterdi.

Tahir Perek'in açıklaması
Kulüp asbaşkanı Tahir Perek, denetim kurulu raporunun okunmasının ardından kürsüye gelerek, kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Perek, son zamanlarda kulübün borçları hakkında çok çelişkili ve yüksek rakamlardan bahsedildiğini, gerçek borcun bahsedilen rakamlar gibi olmadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 165 milyon lira, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulübün borcunun 562 milyon lira olduğunukaydeden Tahir Perek, "Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır" diye konuştu.

Perek, uzun vadeli borçlardaki yaklaşık 340 milyon bedelin borçla alakası olmadığını ileri sürerek, "Migros tribün, Ülker de Arena yapmış, bunları bize fatura ediyor. Bu para ödenecek değildir. Nasıl kapanacak. Migros tribünü Migros'a ve Arena'yı da Ülker'e kiralamış durumdayız. Kira gelirlerini bu borçlardan tenzil ediliyor" diye konuştu.

Kulübün, Fenerbahçe Futbol AŞ'ye borcunun 204 milyon lira olduğunu aktaran Perek, bu borcun karşılığında değeri yaklaşık 300 milyon lira olan Fenerium'un hisselerini devretmeyi düşündüklerini ifade etti.

Tahir Perek, maddi duran varlıkların ise 756 milyon lira olduğunu kaydetti. Bu arada, kısa bir süre önce başkan Aziz Yıldırım ile ters düşen genel sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulu masasında bulunmadı.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Fenerbahçe yönetimi oy birliği ile ibra edildi.

TARİHİ OYLAMA

İstanbul Anadolu 5.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/369 esas sayılı dosyası tahtında Recep Özcan tarafından açılan davada mahkeme 24.06.2013 tarihli ARA KARARI ile Başkan Sn. Aziz Yıldırım Ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sn.İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun "KÖTÜ ŞÖHRET SAHİBİ" olup olmadıkları yönünde araştırılması gereken bir hukuki delil ve belirsizlik oluştuğundan bahisle araştırma süresince bu kişilerin kulüp üyelikleri sebebiyle bulundukları görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiş bilahare aynı mahkeme bu kararın Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğünün 6 ve 16. maddeleri kapsamında değerlendirilmek üzere en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmış olup, anılan mahkeme kararlarına uygun şekilde adı geçen üyelerin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesine hükmetmişti.

Fenerbahçe Kongresinde bu durum gündem maddesine alındı ve üyelerin oyuna sunuldu. Yıldırım, Ekşioğlu ve Mosturoğlu'nun şöhreti kötüye kullanmadıkları oylandı.

Bugüne kadar Fenerbahçe tarihinde hiç görülmemiş bu durumun sonucunda 3 isimin de kötü şöhret sahibi olmadıkları oy birliği ile kabul edildi.

İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun kürsüye çıkıp konuşmaları sırasında Aziz Yıldırım'ın duygulandığı görüldü.
Bu arada "kötü şöhret" oylamasında diğer başkan adayları da ve Mehmet Ali Aydınlar tarafında olan üyeler de Yıldırım, Ekşioğlu ve Mosturoğlu'nun şöhreti kötüye kullanmadıklarına dair olumlu bildiride bulanarak oy birliğine katıldılar.
Ancak bu sırada Aziz Yıldırım ve yönetimi destekleyenler ile yönetime muhalif grup taraftarları arasında sataşmalar yaşandı.

Kötü şöhret oylaması sırasında salonun hemen hemen tamamı olumlu bir şekilde el kaldırıp oylarken, muhalefet kanadına seslenen üyelerin "hadi kaldırsanıza" şeklindeki sözleri bir anda gerginlik yarattı.

Oylamanın ardından salon, "Her zaman her yerde en büyük Fener" şeklindeki sloganlarla inledi.

İHRAÇ CEZASI KALDIRILMADI

Fenerbahçe Başkan adayı Hulusi Belgü'nün geçici ihraç cezası kaldırılmadı.

ALİ KOÇ'TAN SÜRPRİZ OY

Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'nün 66/A-e maddesi kapsamında "Geçici İhraç" cezası alan Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin kabul veya reddinin Genel Kurul Üyelerinin oy'larına sunuldu.

Divan başkanlığı çoğunluğun "hayır" yönünde el kaldırdığına karar verdi. Bu duruma itiraz eden ve oylamanın yeniden yapılmasını isteyen üyeler , oyların sayılmasını istedi. Yaşanan gerginlik ve karşılıklı atışmaların ardından genel kurul divan başkanı Vefa Küçük üyeleri sükunete davet etti. Bir süre sonra yeniden yapılan oylama sonucunda ihracın kaldırılmasını istemeyenlerin daha çok olduğu saptandı ve Hulusi Belgü'nün ihraç cezasının devamına 2 kez yapılan oylama sonucunda karar verildi.

Aziz Yıldırım ve yönetiminin ihraç cezasının devamına yönelik oy kullanmasına rağmen Ali Koç'un cezasının kaldırılmasına yönelik oy kullanması dikkat çekti...

AYDINLAR SALONU TERK ETTİ

Mehmet Ali Aydınlar: 2010-2011 futbol sezonu kupası Fenerbahçe'nindir. Bu kupa Anayasa teminatı altındadır ve kimse alamaz" şeklinde konuştu. Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı konuşmanın ardından Aziz Yıldırım'ın konuşmasını beklemeden Fenerbahçe Genel Kurulu'nun yapıldığı salonu terk etti.

KÜFÜR SKANDALI

Rahmi Eyüboğlu, yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil'e küfretmesi salonda gerginliğe yol açtı.

Bu olay üzeirne Başkan Aziz Yıldırım, dışarı çıkan Eyüboğlu'nun özür dilemesini istedi. Eyüboğlu daha sonra salondan ayrıldı.

(AYRINTILARI GAZETEVATAN.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ)

Haberin Devamı