Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Kongreye onay çıkmadı

Kongreye onay çıkmadı

Trabzonspor yönetiminde kongre kararı oylandı, onay çıkmadı.

Kongreye onay çıkmadı

Trabzonspor'da yapılan milyonlarca euroluk transfer harcamasına rağmen bir türlü istikrarlı saha sonuçlarının elde edilememesi ve kulüpteki karışıklıklar yönetimi kongre kararı almanın eşiğine getirdi. Ancak yapılan oylamada bu yönde bir karar çıkmadı.

Sezon başında takımı Vahid Halilhodziç'e emanet eden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bir çok transfere imza atmış ancak beklenen başarı yakalanamayınca Ersun Yanal göreve getirilmişti. Yanal yönetiminde de beklenen saha sonuçlarına ulaşamayan, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden, ligde liderin 14 puan gerisine düşen bordo - mavililer, ayrıca kulüp içi karışıklıklarla da hareketli bir sezon geçiriyor.

Yargıtay' da yönetimin görev süresiyle ilgili dava karar yazım aşamasındayken, yönetim içinde kongre isteyenlerin geçtiğimiz ay bir oylama yaptırdığı öğrenildi. Özellikle kulübün transfer harcamalarından rahatsızlığıyla bilinen Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih ve yönetimin Trabzon kanadının etkili ismi Başkan Yardımcısı Ali Kemal Başaran'ın, kulübün önünü açmak için kongreye gitme isteğinde bulunduğu belirtildi. Yönetimde bu konunun oylamaya sunulduğu ancak, Trabzon kanadındaki yöneticilerin bile kongre kararına sıcak bakmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Abdi Serdar Üstünsalih'in son olarak Dış İlişkiler Müdürü Fatih Şahinoğlu'nun menajerlik görevine getirilme kararı verilmesi üzerine rest çektiği ve bunun gerçekleşmesi halinde istifa edeceğini söylediği öğrenildi. Yönetim kurulunda Abdi Serdar Üstünsalih'in istifa etmemesi için Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na yakınlığıyla bilinen isimlerin bile menajerlik kararını onaylamadığı ifade edildi.