Gazete Vatan Logo
Futbol Konya'da liderlik savaşı!

Konya'da liderlik savaşı!

Turkcell Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Konyaspor ile Galatasaray kozlarını paylaşacak. İşte muhtemel kadrolar:

Konya Atatürk Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak mücadelenin hakemi Barış Şimşek. Bu zorlu karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray'ı konuk edecek olan Konyaspor, sarı-kırmızılı takımı yenerek, 4 maçtır sürdürdüğü mağlubiyet serisine son vermek, Galatasaray ise maç fazlasıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe'den liderliği geri almak istiyor. Konyaspor ile Galatasaray arasında yapılacak maçın başlayacağı saatlerde kar yağışı beklenirken, sıcaklığın eksi 6 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

BARUSSO KONYA KAFİLESİNDE

Galatasaray'da, kondisyon eksiği olduğu gerekçesiyle Lincoln'ün yanı sıra Afrika Uluslar Kupası maçları sonrası dün İstanbul'a dönen Song, sakatlığı süren Hasan ve Mehmet Güven ile Okan ve Sabri Konya'ya götürülmedi.Sarı-kırmızılı takımda yeni transfer Barusso Konya maçı kadrosuna alındı. Konyaspor'da ise kart cezalısı Da Silva bu karşılaşmada takımındaki yerini alamayacak.

KONYASPOR
Oğuzhan
Erkan
Burak
Ömer
Mihajlov
Mustafa Er
Erman
Batista
Ceyhun
Tehoue
Murat Hacıoğlu

GALATASARAY
Orkun
Emre
Servet
Uğur
Volkan
Mehmet Topal
Barış
Ayhan
Arda
Hakan Şükür
Ümit Karan

STAT: Konya Atatürk
SAAT: 19:00
HAKEM: Barış Şimşek
YAYIN: Lig TV

KONYA İLE G.SARAY 20. KEZ

Galatasaray ile Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 20. randevuya çıkacak. Galatasaray, rakibiyle şimdiye dek yaptığı 19 karşılaşmada galibiyet sayısında 14-2 üstünlük kurdu. İki ekip arasındaki 3 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda attığı toplam 42 gole karşılık filelerinde 14 gol gördü. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanmıştı. Bu sonuç ayrıca iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu maç oldu.

KONYA'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakibi karşısında galibiyetlerde 5-2 önde bulunuyor. Konya'daki 9 maçta 5 galibiyet elde eden ''Cim Bom'', rakibine 2 kez yenildi. İki takım Konya'da ayrıca1990-91 sezonunda 1-1, geçen sezon ise 2-2 berabere kaldı.


Haberin Devamı