Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına sonrası sessizlik

Fırtına sonrası sessizlik

Trabzonspor, deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Atiker Konyaspor maçından önce ligdeki son 3 deplasman karşılaşmasını kazanan bordo-mavili ekibin bu serisi son buldu.

Fırtına sonrası sessizlik

TRABZON iyi başladığı ve etkili futboluyla devam ettiği seride 2. kez takıldı. 4 maçlık galibiyetin ardından geçen hafta Alanya ile berabere kalan bordo-mavililer dün de Konya’dan 1-1’lik skorla ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısında etkili oyuncularından pozisyon üretme anlamında iş çıkartmayan Trabzon, 2. bölümde rakibinin de açık oynama isteğiyle toparlanmayı başardı. İlk golü de yemesine karşın Olcay, Castillo ve Rodellega’nın etkili oyunuyla kısa sürede beraberliği yakaladı. Bu futbol anlayışı 2 ekibi son 15 dakikaya kadar çok sayıda pozisyona soksa da maçın son bölümünde Konya, Trabzon’a adeta top göstermedi.

DİREKTE PATLADI!

KARŞILAŞMAYA 2 ekip de çok hareketli başladı ama rakip kalede Konyaspor daha etkili göründü. 9. dakikada Rangelov’un sol çarprazdan kaleye gönderdiği top az farkla auta çıktı. 1 dakika sonra Halil İbrahim’in sıfırdan ortaladığı topa Volkan çok sert vurdu, Onur güçlükle kornere çeldi. 12’de Douglas’ın ortasına Volkan kafayla dokundu, az farkla auta çıktı. 13’te Yusuf’un derinlemesine pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Castillo’ya, Serkan zamanında müdahale ederek gol izni vermedi. 20’de Mustafa Akbaş’tan seken topta kontratağa çıkan Konyaspor’da Rangelov ortaladı, Hadziahmetovic buluştuğu topa çok sert vurdu, kaleci Onur’u geçemedi ve ilk yarı sona erdi.

Haberin Devamı

2. yarıya Konyaspor da Trabzonspor da kontrolü bırakıp gol için çabalayan oyun anlayışıyla başladı. Bu da golleri ve pozisyonları art arda getirdi. İlk gol ev sahibinden geldi. 47. dakikada frikikten Rangelov şahane vurdu, Onur da seyretti: 1-0. Beraberlik ise gecikmedi. İlk yarıda uyuyan Olcay sağdan ceza alanına girdi, çıkardığı topa Rodellega zor da olsa isabetli vurdu: 1-1.

63’te kornerden gelen topa Hadziahmetovic kafa ile dokundu, Onur çıkardı. 68’de Mas kale sahası önünde, çok uygun durumda sert ama auta vurdu. 78’de Yusuf’un pasında Olcay’ın sert şutu da az farkla auta çıktı. 83’te yine bir serbest vuruşu Douglas kullandı, top bu kez direkten döndü ve 90 dakika 1-1’lik skorla tamamlandı.

Haberin Devamı