Gazete Vatan Logo
Konya Spor Son dakikada Mars olduk

Son dakikada Mars olduk

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 5. maçında sahasında Fransız ekibi Marsilya ile 1-1 berabere kaldı.

Son dakikada Mars olduk

KONYA, tarih yazmanın eşiğinde son dakika golüyle yıkıldı. Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme mücadelesi veren temsilcimiz, kritik karşılaşmada Marsilya’ya karşı Skubic’in penaltıdan attığı golle öne geçmeyi başarsa da uzatma dakikalarında Moke’nin ters vuruşuyla kendi kalesine attığı golle galibiyeti kaçırdı.

“AVRUPA’YI boşver lige bakalım” ihtimalinin çok uzağında elinden geleni yaparak mücadele eden ekibimiz özellikle ikinci yarıda sergilediği atak futboluyla göz doldursa da 10 kişi kalmış rakibine üstünlüğünü koruyamadı.

10 KİŞİYE KARŞI!

İLK devresi golsüz biten mücadelenin 2. yarısına Konya hareketli başladı. 48. dakikada Fofana’nın ceza alanı içinde uygun pozisyonda sert şutu Sakai’ye çarparak kornere çıktı. 53’te Fofana’nın pasıyla buluşan Musa’nın şutu istediğimiz gibi değildi. 68’de en net pozisyonumuzu harcadık. Mehdi’nin soldan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Skubic çok uygun durumda auta vurdu.

MARSİLYA ise en tehlikeli atağını Ocampos’un başlattığı akınla yaptı. Germain’in dokunamadığı topa Thauvin vurdu ama Serkan gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra iki ekip de artık gol için daha cesur ve hızlı oynamaya başladı.

Haberin Devamı

82. dakika Konya için tarihi andı. Amavi’nin Mehdi’yi düşürmesine hakem ‘penaltı’ dedi. Skubic net vurdu: 1-0. Amavi’nin atılmasıyla rakibine karşı oyunu kontrol eden Konya 90+2’de yıkıldı. Hücumdayken basit top kaybıyla kontratağa çıkan Marsilya’da Payet sıfıra inerek çıkardı, Serkan’ı geçen topu Moke kendi ağlarına gönderince yıkıldık.

Böylece Anadolu Karalı puanını 5'e çıkardı, gruptaki rakibi Marsilya ise 7 puana yükseltti. Grubun diğer maçında Salzburg, Guimares'i 3-0 mağlup ederek 11 puanla lider oldu. Guimares ise 2 puanda kalarak Avrupa Ligi'ne havlu attı.

Avrupa Ligi'nde son hafta Marsilya, Salzburg'u ağırlayacak. Konyaspor ise Guimares'e konuk olacak.