Gazete Vatan Logo
Futbol Kore gazisi!

Kore gazisi!

Sultanlar 2. tura çıktı ama G.Kore yenilgisi yarı final şansımızı mucizeye bıraktı

Kore gazisi!

İlk seti rahat kazanan Milliler, 25-21’lik iki oyunla geriye düştü. Maçı final oyununa taşısak da seti 6-0’dan
maalesef çeviremedik.

Olmadı... Çok iyi mücadele ettiğimiz bir maçı yaptığımız 28 basit hataya rağmen final setine taşıdık ama galibiyet gelmedi. Antrenör Mehmet Bedestenlioğlu oyunun son bölümüne Bahar yerine genç Büşra ile başladı ve Bahar gibi hem iyi hücum eden hem de Eda ile tüm takımlara blok tehdidi salan gücümüzden bizi 6-0’a kadar mahrum bıraktı. Belki de Bedestenlioğlu’nun yaptığı bu büyük hata bizi şampiyonadaki hedeflerimizden etti.



Artık son 4’e kalma ihtimalimiz çok az. Yalnız Türkiye olarak biz mucizelere alışığız. Basketbolda son saniyede gelen zaferlerin bir yenisini voleybolda da tüm takımları yenerek bir daha niye gerçekleştirmeyelim...

BÜYÜK üzüntü duyduğumuz karşılaşmaya geçelim. Maça fırtına gibi başlayan Ay-yıldızlılar Eda’nın iyi servisleriyle oyuna 4-0’lık seriyle girdi. Daha sonra Neslihan’ın da devreye girmesiyle 2. teknik molada fark 6’ya kadar çıktı:

16-10. Bu dakikadan sonra Gözde’nin de skor anlamında devreye girmesiyle ilk bölümü 25-16 kazandık. 2. sete ise ilkinin aksine Yang’ın sayılarıyla Kore 4-1 önde girdi. Naz’ın, Neriman’ı iyi kullanmasıyla 14-11 öne geçtik ama ne olduysa bundan sonra oldu. Basit hatalar başladı ve oyunu 25-21 kaybettik. Sultanlar’ın sadece bu bölümde yaptığı basit hata sayısı 7!

BAHAR DA YETMEDİ

ÜÇÜNCÜ sette ise Yeon Koung-Kim’in üst üste bulduğu sayılara bizim 8 basit hatamız da eklenince sonuç tahmin edileceği gibi Kore’nin lehine oldu. Dördüncü bölümde yeniden canlandık. Eda ilk setteki gibi iyi servisler attı, Neriman ile Neslihan da skor yükünü sırtlayınca 25-19’la oyunun galibi olduk.

FİNAL setine ise 6-0 geride girdik, ardından Büşra-Bahar değişikliği geldi. Ve Bahar girer girmez blok yapıp ilk sayıyı getirdi. Saha değişimine de 8-2 geride girdik. Neslihan’ın devreye girmesiye farkı yavaş yavaş eritip, skoru 13-11’e getirdik. Ancak Yeon-Koung, aldığı sayılarla seti 15-13, maçı da 3-2 Kore’ye getirdi. Grubu 3 galibiyetle kapatmamıza rağmen bir üst tura sadece 1 galibiyet götürüyor olmamız bizi sıkıntıya sokacak.

3-2

SETLER: 16-25, 25-21, 25-21, 19-25, 15-13
G.KORE: Ji-Young, Sa-Nee 2, Jie-Youn, Myung-Ok, Yeon-Koung 23, Yoo-Mi,
Song-Yi 12, Dae-Young 6, Youn-Jo 20,
Se-Young, So-La, Hyo-Jin 9
TÜRKİYE: Gülden, Elif, Bahar 8,
Gözde 8, Naz 7, Esra 4, Neriman 20,
Eda 12, Seda, Neslihan 29, Büşra 1, Gizem
HAKEMLER: Ronald Stahl (ABD),
Massimo Cinti (İtalya)

Muhammet Görken: V.Güneş Sigorta TT Menajeri - Naz 2 numarada başlamamalıydı

ALABİLECEĞİMİZ bir maçı kaybetmemiz kötü oldu. Birçok kritik hata yaptık ancak voleybol zaten hatalar oyunudur.

Setlerde 2-1 geriye düştükten sonra oynadığımız 4. sette güzel bir geri dönüş yaptık. Fakat final bölümüne pasör Naz’ı 2 numarada başlatmak bence büyük bir hataydı. Naz eğer bir numarada başlamış olsaydı Neslihan da o zaman ön tarafta olacaktı ve skorda bu kadar geriye düşmeyecektik.

PASÖR 2 numarada başlayınca ön tarafta böyle şampiyonalarda fazla deneyimi olmayan Büşra-Neriman ikilisi kaldı ve bu yüzden final bölümüne 6-0 geride başladık. Böyle maçları kaybetmek normal.

ÖYLE veya böyle Sultanlarımız bir üst tura yükseldi ve o gruptan çıkma şansımız hâlâ var. Tabii ki rakiplerimize oranla galibiyet sayısı olarak gerideyiz. Ama yine de tüm maçları kazanarak E Grubu’ndan çıkabileceğimiz adına ümitliyim. Türkiye’nin bu güce sahip olduğuna ve ilk 4’e girebileceğine inanıyorum.

Yarı final için 4’te 4 lazım!

D GRUBU son maçında Güney Kore’ye 3-2 yenilen Türkiye, bir üst turdaki E Grubu’na tek galibiyet taşıdı. E Grubu’na 6. sırada başlayacak olan Filenin Sultanları’nın yarı finale kalabilmek için burada oynayacağı Japonya, Peru, Polonya ve Sırbistan maçlarının hepsini kazanması gerekiyor.

E Grubu’nda, A Grubu’ndan 3 galibiyetle gelen evsahibi Japonya ve D Grubu’ndan üst tura 3 galibiyet taşıyan Rusya’dan birini geçmemiz şart. Yoksa 5-8 veya 9-12 karşılaşmaları bizi bekliyor.

Haberin Devamı