Gazete Vatan Logo
Futbol Kosta Rika'nın rüyası sürüyor

Kosta Rika'nın rüyası sürüyor

Yunanistan'ı penaltılarla geçen Kosta Rika, çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

Kosta Rika'nın rüyası sürüyor

Ölüm grubundan lider çıkan Kosta Rika ile son dakika golüyle son altı vizesi alan Yunanistan çeyrek final için karşı karşıya geldi.

İlk devresi golsüz sona eren maçın ikinci yarısında Kosta Rika, golcüsü Bryan Ruiz ile 58’de öne geçti. Oscar Duarte, 66’da ikinci sarı karttan kırmızıyı görünce Kosta Rika 10 kişi kaldı. Rakibinin eksik kalmasının ardından riskleri alan Yunanistan, ödülünü 90’da aldı. Sokratis Papastathopoulos, Yunanistan’ın eşitlik sayısına imza atan oyuncu oldu.

Uzatma dakikalarında da sonuç değişmeyince çeyrek finale kalacak takımı belirlemek için penaltılara gidildi.

İlk penaltı atışını Kosta Rika adına Borges gole çevirdi. Yunanistan'da da Mitroglou topun gerisine gelen ilk isim oldu ve topu ağlarla buluşturdu. Kosta Rika'da ikinci penaltıyı gole çeviren isim Ruiz oldu. Lazaros da Yunanistan adına attığı ikinci penaltıda topla kaleciyi ayrı köşelere yolladı ve durumu penaltılarda 2-2'ye getirdi. Kosta Rika adına 3. penaltıyı gole çeviren isim ise Gonzalez olurken Yunanistan'dan Cholevas ise eşitliğin bozulmasına izin vermedi. Kosta Rika adına Campbell 4. penaltıyı gole çeviren oyuncu olurken Yunanistan'da ise Gekas dördüncü penaltıyı kaçırdı.
Kosta Rika için topun gerisine beşinci penaltıda Umana golü attı ve çeyrek finali ülkesine getirdi.

Haberin Devamı