Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kupa'da kale Boyko'nun

Kupa'da kale Boyko'nun

Beşiktaş'ın ara transferde sözleşme imzaladığı Denys Boyko'nun, Torku Konyaspor'a karşı oynanacak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kaleyi koruması bekleniyor

Kupa'da kale Boyko'nun

Kartal, kar nedeniyle ligde iki maçı ertelendikten sonra Gaziantepspor’un karşısına çıkmış, rakibini adeta yerle bir ederek “İlk yarı nerede bıraktıysam, oradan devam ediyorum” demişti. Siyah- Beyazlı ekipte Tolga Zengin yaptığı kurtarışlarla günün en başarılı isimlerinden olsa da taraftarın aklı Denys Boyko’daydı... Devre arasında uzun süren görüşmeler sonrası Ukrayna ekibi Dnipro’dan transfer edilen tecrübeli kaleci maç öncesi tribünlere çağrıldı, yumruk şovunu yaptı. Ancak teknik direktör Şenol Güneş tercihini Tolga’dan yana kullanınca ‘buluşma’ bir başka bahara kaldı.

‘KALİTENİ BİLİYORUZ’

İşte Beşiktaşlılar için ‘o bahar’ geldi çattı! Siyah-Beyazlılar’ın Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında bugün Torku Konyaspor ile oynayacağı maçta Denys Boyko ilk kez sahne alacak. Teknik direktör Güneş’in hem son durumunu görmek hem de maç kondisyonu kazanmasını sağlamak amacıyla 28 yaşındaki file bekçisini 11’de sahaya süreceği belirtildi. Ukraynalı ile bir görüşme yapan Güneş’in “Senin kaliteni bizler çok iyi biliyoruz. Şimdi bu kaliteni herkese gösterme zamanı geldi. Biz Beşiktaş adına çok kaliteli kalecilere sahip olduğumuz için şanslıyız. Senin de bulduğun şansı değerlendireceğine inancım tam” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

KUPADA ÇİFTE HEDEF

Hem avantaj hem uyum Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün Torku Konyaspor’u ağırlayacak. Olimpiyat Stadı’nda 21.15’te başlayacak maçta, hakem Tolga Özkalfa görev yapacak. Kartal hem rövanş için avantajlı bir skor almaya hem de Rhodolfo’nun sakatlığı sonrası savunmada ‘vazgeçilmez’ hale gelen Marcelo-Alexis ikilisini birlikte oynatarak uyumunu artırmaya çalışacak.

(Habertürk)