Gazete Vatan Logo
Almanya Kupa finalinde dev eşleşme!

Kupa finalinde dev eşleşme!

Almanya’da bu sezonun flaş takımı Hertha Berlin, Almanya Kupası yarı finalinde kendi sahasında Borussia Dortmund ile karşılaştı.

Kupa finalinde dev eşleşme!

Almanya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Bir gece önce sahasında Werder Bremen’i 2-0 ile geçen Bayern Münih’in final için büyük bir avantaj sağladığı yarı finalin diğer eşleşmesi bu gece başkent Berlin’de, Hertha Berlin ile Borussia Dortmund takımları arasında oynandı.

Pal Dardai yönetiminde bu sezon büyük bir çıkış yakalayarak Bundesliga’da dördüncü sıraya kadar yükselen Hertha Berlin takımı, Almanya Kupası’nda da yarı finale kadar yükselme başarısını gösterdi.

Türk asıllı hakem Deniz Aytekin’in düdük çaldığı maçta, Borussia Dortmund takımı, Gonzalo Castro’nun 20. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda bölüm bölüm oyunu kendi yarı alanında kabul eden Dortmund, kaptığı toplarla hızlı çıkarak pozisyon yakalamaya çalıştı. Karşılaşmanın 75. dakikasında Marco Reus sahneye çıktı ve takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

84. dakikada ise Henrikh Mkhitaryan Berlin’e son darbeyi vuran golü attı ve yarı final ilk maçı, 3-0 Dortmund lehine sona erdi.

Bu sonucun ardından Dortmund, finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.

Haberin Devamı