Gazete Vatan Logo
Futbol Kura öncesi Romanya'da stat ve ulaşım krizi!

Kura öncesi Romanya'da stat ve ulaşım krizi!

Haziran'da başlayacak EURO 2020 öncesi kura çekimi bu akşam yapılacak. Nefeslerin tutulduğu kura çekimi öncesi Romanya'da stat ve ulaşım krizi yaşanıyor...

Kura öncesi Romanya'da stat ve ulaşım krizi!

EURO 2020 kuralarının çekileceği ve aynı zamanda turnuvadaki bazı maçlara ev sahipliği yapacak Romanya’da, dev organizasyon öncesinde bir kriz ortaya çıktı.

Ülkenin başkenti, aynı zamanda turnuvada C Grubu maçlarına da ev sahipliği yapacak. Bu gruptaki maçlar, Amsterdam’daki Johan Cruijff Arena ile Bükreş’teki Ulusal Stadyum’da oynanacak.

Vaatler yerine gelmedi...

Ancak Romanya’nın, ülkelerine gelecek takımların antrenmanlarını gerçekleştirmeleri için vaat ettiği sahaları turnuvaya yetiştirilmesinin zor olduğu ortaya çıktı. UEFA’ya bildirilen Steaua, Arc de Triomphe ve Rapid stadyumlarının inşaat halinde oldukları belirtildi.

Bunun üzerine ilk teklifte yer alan bu statların, Mogosoaia, Berceni ve Voluntari gibi statlarıyla değiştirilmesi yoluna gidildi. Romanya Futbol Federasyonu, ilk üç stadın bir şekilde 30 Mayıs tarihine kadar yetişmesi durumunda sonradan listeye eklenebileceğini duyurdu.

Başkan Burleanu'dan itiraf geldi...

Romanya Futbol Federasyonu ulaşım konusunda verdiği sözleri tutamadığını da itiraf etti. Bükreş’e gelecek taraftarlar için havaalanından şehre metro-raylı sistem hattının EURO 2020’ye yetişmeyeceği bizzat federasyon başkanı tarafından itiraf edildi.

Haberin Devamı

Başkan Burleanu, aynı zamanda bu ulaşım sorununu çözmek için yeni, ek otobüsler satın alınmasının düşünüldüğünü, açığın bu şekilde kapatılacağını açıkladı.