Gazete Vatan Logo
TBL Kutluay: 'Tek eksiğimiz seyirci desteği'

Kutluay: 'Tek eksiğimiz seyirci desteği'

Darüşşafaka Doğuş’ta İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay, yeni sezonda başarı kovalarken 100 yılı aşkın köklü kulüp geleneklerinden güç alacaklarını söyledi. Kutluay tek eksiklerinin seyirci desteği olduğunu ifade etti.

Kutluay: 'Tek eksiğimiz seyirci desteği'

Sırf Türkiye değil Avrupa basketboluna damga vuran, şu sıralar Darüşşafaka Doğuş’ta İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili KARAR’a konuştu. Kulüp olarak bu sezondan itibaren yeni bir vizyon belirlediklerini belirten Kutluay, uluslararası nitelikte bir marka olmak istediklerini kaydetti.

-David Blatt gibi basketbolda büyük bir ismi Türkiye’ye nasıl kazandırdınız?

David Blatt Türk basketbolu için büyük bir kazanç. Gerek Darüşşafaka’nın Avrupa Ligi’nde göstermiş olduğu performans gerekse Doğuş Grubu’nun yurtdışında yaptığı yatırımları Blatt’e doğru anlattığımızda Darüşşafaka Doğuş bünyesinde olmaktan heyecan duyacağını dile getirdi. Kendisiyle konuştuğumuzda hedeflerimizden bahsettik ve o da kendi hedefleri doğrultusunda düşüncelerinin örtüştüğünü bize iletti ve anlaşmaya vardık.

-Size göre Darüşşafaka Doğuş Kulübü'nün en büyük eksileri ve artıları nedir?

Yüzyılı aşkındır köklü bir kulüp geleneğinin olması, ayrıca Doğuş Grubu’nun uluslararası platformdaki gücü ve etkinliğiyle birçok projeyi yapmak daha kolay oluyor. Yaptığımız yatırımlar David Blatt’i ikna etmemiz konusunda çok etkili oldu ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük bir seyirci topluluğumuz yok. En büyük dezavantajlarımızdan bir tanesi bu. Arkamızda desteklerini hissetmek bize daha büyük mutluluk verecektir.

Haberin Devamı

-Geçen sezon Galatasaray’da oynayan Eric McCollum’un ismi Doğuş’la anılıyor, bu konuda neler diyeceksiniz?
Siz de takdir edersiniz bu yapılanma içerisinde birçok isim bizimle anılıyor. Bazen hiç ilgilenmediğiniz isimlerin de adı geçiyor. Hiçbir zaman anlaşma bitmeden bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz çünkü çeşitli spekülatif hareketler de olabiliyor. Dolayısıyla çok geniş bir oyuncu yelpazemiz var. Hem oyuncu izleme heyetimizin vermiş olduğu rapor hem de koçumuzun oynatmak istediği felsefeye uygun oyunculardan kurulu bir oyuncu havuzumuz var ama şu anda isim vermeyi doğru bulmuyorum.
-Darüşşafaka’nın ligde ve Avrupa Ligi’nde hedefleri nedir?
Değişen Avrupa Ligi sisteminde işlerimizin çok daha zor olacağını düşünüyorum. Öncelikle Avrupa Ligi’nde hedefimiz Play-Off’lara kalabilmek. Daha sonra hem koçumuzun hem oyuncularımızın kararlılığıyla daha büyük hedeflere de ilerleyebiliriz. Bence hedef koymak çok basit, bunu gerçekleştirmek çok daha zor. Planlı ve programlı bir çalışmanın sonucunda başarı geliyor. Yoksa anlık başarıların hiçbir zaman sürekliliği olmuyor. Türkiye’de de şampiyonluk mücadelesi vermeye çalışacağız.
OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU GÖRMEK İSTERİM'
-Eski bir milli basketbolcu olarak Potanın Perileri ve 12 Dev Adam için görüşleriniz nedir?
Kadın basketbolu Türkiye’de çok önemli bir noktaya geldi. Bir kez daha bunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bir kez daha olimpiyatlarda olmanın gururunu yaşıyor ve yaşatıyorlar. Umarım 12 Dev Adam da aynı şekilde bunu başarır. En büyük arzum her iki milli takımın da olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olması. Kariyerimde birçok şampiyonluk var ama bir olimpiyat şampiyonluğu yok. Bizden sonraki jenarasyonlar inşallah bunu yaşarlar bizler de çok mutlu oluruz.
(Hakan Akar / Karar)

Haberin Devamı