Gazete Vatan Logo
Futbol Kuyt özeleştiride bulundu!

Kuyt özeleştiride bulundu!

İstifa Kocaman’ın suçu değil

Kuyt özeleştiride bulundu!

“Yaşananlar bizi daha kuvvetli yaptı. Daha da yakınlaştık. Hocanın suçu değildi tüm bu olanlar, başta ben olmak üzere tüm oyuncuların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor.”

F.BAHÇE’NİN Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, takımdaki herkesin Aykut Kocaman’a ihtiyacı bulunduğu ve hocalarının hâlâ kendileri ile birlikte olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yıldız futbolcu, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında Aykut Kocaman’ın istifa kararı, sonrasında yaşananlar ve sezonun ikinci yarısı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı:

“SEZONUN ikinci yarısını bekliyoruz büyük bir heyacanla. Özellikle Avrupa’da gayet iyi işler yaptık. Ziraat Türkiye Kupası’nda da aynı şekilde iyiydik. Ancak ligde daha yapacak çok şeyimiz var. Ben, diğer oyuncular, hocamız herkes daha iyisini yapabileceğimizden eminiz ve bu yönde çalışıyoruz.

‘LİDER OLMAMIZ GEREKTİ’

KARABÜKSPOR maçından sonra büyük bir hayâl kırıklığına uğradı herkes. Lider olmak istiyorduk, bütün planlarımız da bu yöndeydi. Ligde çok daha iyi bir yerde olmalıydık. Maçtan sonra çok duygusal bir ortam vardı. Çok şey söylendi buna dair ama her şeyden önemlisi benim, tüm oyuncuların hepimizin hocamıza ihtiyacı var. Hâlâ burada bizle birlikte olduğu için çok mutluyuz. Bu kulüp ve takım için hocamız çok önemli.

KİŞİSEL olarak Aykut Hoca benim için çok önemli. Amsterdam’a benim için gelenlerden biriydi. F.Bahçe’ye gelmemi istedi. F.Bahçe’ye gelmeye ikna edenlerden birisiydi. O yüzden günün sonunda baktığınızda zor bir dönemdi. Ama tüm yaşananlar bizi daha kuvvetli yaptı. Daha da yakınlaştık. Hocanın suçu değildi yaşadıklarımız, başta ben olmak üzere tüm oyuncuların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor.

‘DOĞRU YOLDAYIZ’

BENCE oyuncular hocayla birlikte çalışmak istiyorlar bunu net bir şekilde ortaya koydular. Olumsuzlukları bir tarafa bırakırsak onlardan ders alırsak bu durumdan her zaman daha güçlü çıkarsınız. Birbirinizle konuşma birbirinize duygularını aktarma fırsatı bulursunuz. Bu olumsuz durumdan olumlu şeyler yakalamak istiyoruz, bunu yapacağımızdan eminim.

BİRBİRİMİZİ çok seviyoruz. Türkçe dersleri var. Türk oyuncular da İngilizce dersi almaya başladılar. Herkes görüyor ki doğru yoldayız. Ligdeki olumsuzluklardan da konuştuk. Küçük detaylardır farkı yaratan. Özellikle Avrupa’da ve ligde çok iyi maçlar oynadık. Bunun devamlı, daha istikrarlı olacağını gösterme zamanı geldi. Bu da bizi başarıya götürecek.”

‘Şampiyonluğa inanıyoruz’

“ÖNCELİKLE oyuncular bir-arada çalışıyorlar. Çok geniş bir zamanımız var. Yaptığımız hatalardan ders almak için zamanımız var. Ben de takım arkadaşlarım da inanıyor, 6 puan geride bile olsak bu şampiyonluğu kazanmak için çok büyük bir şansımız var. Kaybettiğimiz puanları kendi hatalarımızdan kaybettik.

TAKIMIMIZIN kalitesi çok yüksek. Bu günler geride kaldı. 2. yarıya, geleceğe bakıyoruz. Özellikle yoğun, iyi konsantre bir şekilde çalışırsak, sezon sonuna kadar devam ettirirsek inanıyorum ki başarı ve şampiyonluk gelecek.”

‘Hakemler de özür dilemeli’

“Hakem hata yapabilir ama bazen maç sonu ‘Hata yaptım. Bundan sonra tekrarlamam’ diyebilmeli.’

“MAÇTAN sonra Meireles ile konuştum. Bana ‘Hatalarımdan dolayı cezalandırılmaya hazırım ama yapmadığım şeyler için cezalandırılmak kesinlikle istemiyorum’ dedi.

FUTBOLDA en önemli şey birbirimize karşı dürüst olmamız gerekiyor. Birbirimize saygı duymamız gerekiyor. Caner için de aynı şey geçerliydi. Hakem hata yapabilir, ben de her maçta hata yapabiliyorum. Ama bazen maçlardan sonra ‘Özür dilerim hata yaptım bundan sonra tekrarlamam’ demek gerekiyor.

‘YILDIRIM’IN YERİ AYRI’

KADIKÖY’DEKİ son maçın hakemi Bülent Yıldırım’a çok büyük saygım var. Hata yaptım, yanıma saygılı bir şekilde yaklaştı ve ‘Adil değil, bunu bana yapma’ dedi. Ben de ‘Sen haklısın ben bir hata yaptım. Özür dilerim’ dedim. Ona yoğun bir saygı duydum. Daha da önemlisi onun da bana saygı duyduğunu hissettim. Bu, futbolun geleceği, hakem oyuncu ilişkileri açısından çok olumlu.”

‘Sow’la birbirimizi gözü kapalı buluruz’

“SOW ile gerçekten birlikte iyi oynadık. Sow’un bana yaptığı asistler var, benim de ona verdiğim gol pasları var. Bazen farklı insanlarda dil ve kültür çok önemli değildir. Eğer futbolu biliyorsanız gözünüz kapalı olarak da birbirinizi bulabilirsiniz. İşte Sow ile benim aramda böyle bir ilişki var.

AMA daha iyisini yapabiliriz. Biraz daha üzerine koymaya ihtiyacımız var. Şu ana kadar iyi gittiğini düşünüyorum, daha da iyi olması için antrenmanlarda daha çok çalışıyoruz Moussa ve diğer arkadaşlarımla beraber.”

Haberin Devamı