Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kuyt'tan FIFA'ya özel açıklamalar

Kuyt'tan FIFA'ya özel açıklamalar

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Dirk Kuyt, FIFA'ya konuştu.

Kuyt'tan FIFA'ya özel açıklamalar

Kosta Rika'yı penaltılarla geçip adını yarı finale yazdıran Hollanda'da, Kuyt takım arkadaşlarından övgü ile bahsetti.

İşte Fenerbahçeli oyuncunun FIFA'ya yaptığı açıklamanın tamamı:

“Dürüst olmak gerekirse penaltıya noktasına doğru yürürken yorgun olup olmadığınızı düşünmezsiniz. Vücudunuz baştan ayağa adrenalin ile doludur. Üzerinizde büyük bir baskı vardır. Bunun için de sadece penaltıya odaklanmanız gerekir. O anda hiçbir şey hissetmezsiniz. Geride kalan 120 dakikada yaşananlar uçup gitmiştir.

Kosta Rika karşısında tüm oyuncular penaltıları kusursuz attı ve Tim Krul da sihrini konuşturdu. Bu takımın en güçlü yanı da bu. Kadroda yer alan 23 futbolcu da gerçekten iti ve herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyuyor. Teknik direktörümüz bize ne zaman ihtiyacı olursa ileriye adım atıyoruz. 11 kişiden ibaret değiliz, tek bir hedef için çalışan tek bir takımız.

Her şey ortada duruyor. Bence gerçekten iyi bir oyun oynadık. Sadece top bir türlü içeri girmek istemedi. Normal şartlarda 5 veya 6 gol bulmuş olmamız lazımdı. Fakat futbolda böyle anlar da vardır.

Haberin Devamı

Ne olursa olsun ben takımım ile gerçekten de gurur duyuyorum. Bir saniye bile maçı bırakmadık, uzatmalarda da penaltı atışlarında da. Gerçekten bu maçı kazanmak istiyorduk, umarım bunu yarı finalde de sürdürüz.

Arjantin dünyanın en iyi takımlarından birine sahip. Son dörtte olmayı hak ediyorlar. Yarı finallerin fantastik olmasını bekliyorum. Dünya Kupası’nı kaybetmenin nasıl bir his olduğunu biliyoruz. Bu defa hedefimiz onu kazanabilmek.”