Gazete Vatan Logo
Futbol Kuyt zirveye ortak oldu

Kuyt zirveye ortak oldu

Eski Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın takımı Feyenoord, haftanın en kârlısı oldu.

Kuyt zirveye ortak oldu

Hollanda Eredivisie'ın 8. haftasında karşı karşıya gelen ülkenin iki köklü kulübü Ajax ile PSV'nin mücadelesinde gülen taraf, 2-1'lik skorla Eindhoven ekibi oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki rakiplerinden Ajax, Eredivisie'nin son şampiyonu PSV'yi Amsterdam Arena Stadı'nda ağırladı.

Deplasmanda oynamasına karşın rakibine oranla karşılaşmaya daha hızlı başlayan PSV, Pereiro'nun 7. dakika attığı golle 1-0 öne geçti. Amsterdam ekibi bu gole 10. dakikada Younes ile cevap verdi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Maçtaki üstünlüğünü ikinci devre de sürdüren PSV'de 79. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Pereiro, takımını 2-1 öne geçirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamlandı.

Sekiz hafta sonunda ligdeki ilk mağlubiyetini alan 19 puanlı Ajax, bu sonuca rağmen gol averajıyla Feyenoord'un önünde liderliğini sürdürdü. Puanını 17'ye yükselten PSV de 4. sırada yer aldı.

Eredivisie'de uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çeken Feyenoord ise ligin son sırasında bulunan De Graafshap deplasmanında 2-1 skorla galip geldi.

Haberin Devamı

Rotterdam ekibi, Colin Kazım Richards ve Bilal Başacıkoğlu'nun yedek kaldığı ve uzun süre 1-0 mağlup götürdüğü karşılaşmada galibiyete son bölümlerde ulaştı. Feyenoord, 14. dakikada Van Beek'in kendi kalesine attığı golle 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 3 puanı 50. dakika Kramer ve 70. dakikada Elia'nın attığı gollerle kazandı. Feyenoord, aldığı bu galibiyetle puanını 19'a çıkardı. Şimdiye kadar sadece bir puan alabilen De Graafschap ise puan tablosunun son sırasında yer aldı.

Gol krallığı

Eredivisie'de gol krallığı yarışında haftayı boş geçen Ajax'tan El Ghazi ve PSV'den De Jong attıkları 7'şer golle ilk sırada yer alırken, bu futbolcuları 6 golle Zwolle'den Veldwijk, 5'er golle Heracles'ten Tannane ve Weghorst, ADO Den Haag'tan Havenaar, NEC Nijmegen'den Santos takip ediyor.

Toplu Sonuçlar:

Heracles-Heerenveen: 2-0

NEC Nijmegen-ADO Den Haag: 4-1

Willem II-PEC Zwolle: 0-1

Roda-Cambuur: 1-1

Excelsior-Utrecht: 1-0

De Graafschap-Feyenoord: 1-2

Haberin Devamı

Ajax-PSV: 1-2

Vitesse-Groningen: 5-0

AZ Alkmaar-Twente: 3-1

9. hafta programı

Milli maçtan dolayı verilecek aranın ardından devam edecek ligde 9. hafta programı şöyle:

17 Ekim Cumartesi: Cambuur-AZ Alkmaar, Groningen-Willem II, Heracles-Ajax, PSV-Excelsior, Utrecht-Roda

18 Ekim Pazar: Twente-NEC Nijmegen, ADO Den Haag-De Graafschap, Heerenveen-Feyenoord, PEC Zwolle-Vitesse