Gazete Vatan Logo
Rizespor Başın sağolsun Kweuke

Başın sağolsun Kweuke

8 aylık hamile eşi Amerika'da kaza geçiren Çaykur Rizesporlı futbolcu ikiz bebeklerinin ölümüyle yıkıldı.

Başın sağolsun Kweuke

Kırmızı ışıkta geçen bir otomobilin aracına çarpması sonucu komaya giren Kweuke’nin eşi komadan çıktı ancak anne karnındaki bebekler kurtarılamadı. ABD’den gelen haberle yıkılan Kamerunlu oyuncuyu teselli etmek için hem kulüp hem de tüm Rize seferber oldu.

TÜM dünya Brezilya ekibi Chapecoense’nin uçağının düşmesinin şokunu yaşarken dün bir acı haber de Çaykur Rizesporlu futbolcu Leonard Kweuke’nin ABD’de trafik kazası geçiren 8 aylık ikiz bebeklerine hamile eşinden geldi. Kavşakta ışık ihlali yapan bir otomobilin kendi kullandığı araca çarpması sonucu ağır yaralanan ve ikiz bebeklerini düşüren Kweuke’nin eşi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

MEHMET Cengiz Tesisleri’nde saat 11.00’de Bursaspor maçı hazırlıkları için toplanan Çaykur Rizespor’da Kweuke’nin eşinin kaza geçirdiğini öğrenen teknik direktör Hikmet Karaman, haberi sahada futbolcularıyla paylaştı. Yeşil-mavili futbolcular bu üzücü haber sonrası adeta yıkıldı.

VİZE YÜZÜNDEN GİDEMEDİ

ÖNCE Hikmet Karaman ile futbolcular Orhan ve Ahmet İlhan, ardından da sabah antrenmanının iptal edilmesi sonrasında diğer futbolcular, Kweuke’nin evine gitti. Karaman ile futbolcuların teskin etmeye çalıştığı Kweuke’nin vizesi olmadığı için Amerika’ya gidemediği, komadan çıkan eşini tedavisi için Türkiye’ye getirmek istediği ve bu yönde girişimde bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇAYKUR Rize’nin basın sözcüsü Saffet Mete de kulüp olarak Kweuke’nin ailesi için girişimlere başladıklarını ifade etti.

‘Kulüp ve şehir olarak yanındayız’
Hikmet Karaman: “Kweuke’nin acısını hafifletebilmek için elimizden geleni yapacağız. Moral, motivasyon sağlayarak bunu atlatmasını sağlayacağız.”
ÇAYKUR Rize Teknik Direktörü Hikmet Karaman trafik kazasında hamile eşi yaralanan, ikiz bebekleri ise hayatını kaybeden Kweuke’nin hem takım hem de şehir olarak yanında olacaklarını söyledi. Kweuke’yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Karaman şu ifadeleri kullandı:
“GEÇEN hafta kendisi çok ciddi bir trafik kazası geçirmişti. Dün de hamile eşi kırmızı ışıkta geçen başka bir arabanın çarpması sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Hastanede iki çocuğunu kaybetti. Eşinin, arabada bulunan kız arkadaşıyla birlikte hastanede tedavileri sürüyor. Oyuncumuz çok üzgün. Gelişmeleri takip ediyoruz.
‘HİÇ KOLAY DEĞİL’
HEM takım hem biz hem şehrimiz yanında olacağız. Moral motivasyon sağlayarak bunu atlatmasını sağlayacağız.
BİR kişinin ikiz bebeklerini kazada kaybetmesi çok üzücü bir olay. Kolay bir durum değil. Bu şansızlıkları inşallah atlatacağız.”
FUTBOL CAMİASINDA ÜZÜNTÜ BÜYÜK
TFF: “Kweuke’nin eşinin, doğum için gittiği ABD’de trafik kazası geçirdiğini ve kazada ikiz bebeklerini kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Leonard Kweuke ve ailesine başsağlığı, eşine acil şifalar dileriz.
BEŞİKTAŞ: “Ç.Rize forması giyen Kweuke’nin hamile eşinin ABD’de trafik kazası geçirdiğini ve anne karnındaki ikiz bebeklerini kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Futbolcuya, ailesine ve Ç.Rize camiasına başsağlığı dileriz. Bayan Kweuke’ye acil şifalar temenni ederiz.
G.SARAY: “Kweuke ailesine geçmiş olsun der, Kamerunlu futbolcunun tedavisi devam eden eşinin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını dileriz.”
F.BAHÇE: “Başta Kweuke ve değerli ailesi olmak üzere Çaykur Rizespor camiasına başsağlığı diliyor, bayan
Kweuke’nin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.”
TRABZONSPOR: “Kweuke’nin ikiz bebeklerinin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduk. Komada olan ve daha sonra yoğun bakıma alınan eşine acil şifalar dilerken, Kweuke’nin derin acısını paylaştığımızı belirtmek isteriz. Bu vesileyle Ç.Rizespor camiasına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

Haberin Devamı