Gazete Vatan Logo
NBA LeBron James, Trump'ın otelinde kalmayacak

LeBron James, Trump'ın otelinde kalmayacak

ABD'de başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'ı destekleyen NBA yıldızı LeBron James, New York deplasmanında, seçimin galibi Trump'ın adını taşıyan otelde kalmayacak.

LeBron James, Trump'ın otelinde kalmayacak

NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers'lı yıldız basketbolcu LeBron James'in, ABD'nin yeni başkanı seçilen iş adamı Donald Trump'ın New York'taki otelinde konaklamayacağı bildirildi.

ABD spor kanallarından ESPN, James ve Cavaliers'lı bazı oyuncuların, yarın akşam New York Knicks takımına karşı oynayacakları maç için gelecekleri New York'ta bulunan ve Cavaliers takımının anlaşması olan Trump SoHo adlı otelde kalmayacağını duyurdu.

James, ABD'nin 58'inci başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'ı desteklemiş, Trump'ın ABD'nin 45'inci başkanı seçilmesinin ardından ise "İnancınızı hiç kaybetmeyin. Kadınlar ve azınlıklar, bu bir son değil, sadece hep birlikte üzerinden gelebileceğimiz zorlu bir engel." ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın 8 Kasım'da başkan seçilmesinin ardından, NBA takımlarından Milwaukee Bucks, Memphis Grizzlies ve Dallas Mavericks'in de deplasman maçlarında, anlaşmaları bulunmalarına karşın Trump'ın New York ve Chicago'da bulunan otellerinde konaklamayacağı bildirilmişti.

Haberin Devamı

New York'taki Trump SoHo adlı otelde Trump'ın mülkiyet hakkı bulunmuyor ancak ABD genelindeki diğer birçok "Trump" adlı otelde olduğu gibi iş adamının isminin kullanılması için lisans hakkını elinde tuttuğu belirtiliyor.

(AA)