Gazete Vatan Logo
İngiltere Leicester City'den siftah!

Leicester City'den siftah!

Premier Lig'in son şampiyonu Leicester City, yeni sezondaki ilk galibiyetini Swansea karşısında aldı.

Leicester City'den siftah!

Premier Lig'de 3. hafta karşılaşmalarında sahasında Swansea City'yi konuk eden Leicester City, rakibini 2-1'lik skorla mağlup ederek yeni sezondaki ilk galibiyetini aldı.

Riyad Mahrez'le bir penaltı atışından yararlanamayan Claudio Ranieri'nin öğrencilerine galibiyeti getiren goller Vardy ve Morgan'dan geldi.

Maça etkili başlayan evi sahibi ekip, ilk golü 32. dakikada buldu. Drinkwater'ın savunma arkasına gönderdiği topa iyi hareketlenen Vardy, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-0. Bu gol, Vardy'nin Premier Lig kariyerindeki 50. golü oldu.

İlk yarı Leicester City'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarıya da baskılı başlayan ekip 52. dakikada farkı ikiye çıkarttı. Mahrez'in köşe vuruşu sonrasında kale önünde oluşan karambolde önünde bulduğu topu ağlara gönderen Morgan, takımını da rahatlatmış oldu: 2-0.

56. dakikada Leicester City, Okazaki'nin ceza sahası içersinde düşürülmesiyle penaltı atışı kazandı. Ancak topun başına geçen Mahrez'in vuruşunda kaleci Fabianski gole izin vermedi.

Haberin Devamı

80. dakikada Swansea City, Leroy Fer'in golüyle farkı bire indirse de bu gol konuk ekip teselliden öteye gitmedi ve 90 dakika Leicester City'nin galibiyetiyle sona erdi.

Leicester City bu sonucun ardından dört puana yükselirken, Swansea City ise 3 puanda kaldı.