Gazete Vatan Logo
Futbol Leicester’ın şampiyonluk yürüyüşü

Leicester’ın şampiyonluk yürüyüşü

İngiltere Premier Lig’de Manchester City, kendi sahasında Leicester City’i konuk etti.

Leicester’ın şampiyonluk yürüyüşü

Bu sezon gösterdiği performanla adeta destan yazan Leicester City, şampiyonluk yolundaki rakibi Manchester City deplasmanda madara etti! Mavi-beyazlılar, zorlu deplasmandan üç puanı 3 golle aldı.

Maçın daha ikinci dakikasınad Huth’un golüyle öne geçen konuk ekip, ilk yarı boyunca süren Manchester City baskına da direndi ve soyunma odasına önde gitti.

İkinici yarıya da adeta golle başlayan Leicester, sezonun yıldızlarından Riyad Mahrez’in attığı harika golle farkı ikiye çıkarmayı başardı. Bu golden sonra ev sahibi oyundan düşerken, ilk golün sahibi Huth ile bir gol daha buldu ve farkı üçe çıkardı. Manchester City’nin, 87’de Aguero ile bulduğu gol ise sadece maçın skorunu tayin etti ve karşılaşma Leicester City’nin 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Yenilmezlik serisini 7 maça yükselten Leicester City, puanını da 53 yaptı ve en yakın takipçisi Manchester City’e 6 puan fark attı.

İngiltere Premier Lig’de gelecek hafta Leicester City, şampiyonluğun bir diğer güçlü adayı Arsenal deplasmanına konuk olacak. Manchester City ise Tottenham’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı