Gazete Vatan Logo
Galatasaray Levent Nazifoğlu: Gerçek G.Saray, Trabzon maçında

Levent Nazifoğlu: Gerçek G.Saray, Trabzon maçında

Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu gündemi değerlendirdi, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Levent Nazifoğlu: Gerçek G.Saray, Trabzon maçında

Beşiktaş maçındaki 2-2'lik beraberliğin olaylar soğuduktan sonra çok koyduğu söyleyen Nazifoğlu, teknik direktör Jan Olde Riekerink'e yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Nazifoğlu ayrıca Galatasaray'ın tam olarak hazır duruma Trabzon maçında geleceğıini söyledi.

Beşiktaş maç sonucuyla ilgili "Olaylar soğuduktan sonra daha çok koydu" diyen Levent Nazifoğlu, "Çok üzüldük. Hem üzüldük, bir taraftan da seviniyorum. Beşiktaş'ın İnönü Stadı'ndaki maçımızdan sonra Florya'ya dönerken otobüste çıt çıkmıyordu. O kadar üzüldüler ki. Beşiktaş'la orada berabere kalmaktan dolayı üzülen bir takım. Nereye geldiğimizi gösteriyor. Maça çok iyi başladık. 2-0'da öne geçtik. 2-0'ı koruma içgüdüsü bizi maalesef ikinci yarı bambaşka bir oyuna sevketti. Olmadı." dedi.

Beşiktaş'ı da tebrik etmek lazım." diyen Nazifoğlu, "Ama bizim orada o gün bulunan 2100 aslan, sayı olarak kendinden çok olan taraftarı susturdu. Kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Bu vesileyle gelen oradaki taraftara, televizyon başında da dualarını gönderen taraftarlara çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş maçının tam bir derbi olduğunu vurgulayan Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi, "İlk yarıda biz 2. yarı Beşiktaş 2-0'ı buldu. 2-2 olduktan sonra gelen 1 puan, seyirciler hoş görsünler ama bizim için züğürt tesellisi. Çok büyük avantajı kaçırdık." sözleriyle kaçan fırsatı değerlendirdi.

Maç sonrası yaptığı açıklamaların tamamen bilinçli olduğunu söyleyen Nazifoğlu, "Maç sonrası gazetelerde teknik heyet ve oyunculara yönelik sert yorumlar olacaktı ki; bugün "Riekerink yetersiz" diye haber var. Ben biliyordum ki; takım bu maçta çok iyi oynamış. Basın tarafından bundan dolayı bir yüklenme olacağını biliyordum. Tepkiyi üzerime alayım dedim. Ancak seyirci faktörünü ve böyle bir tepki vereceklerini düşünmedim. Benim için sürpriz oldu." sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Galatasaray'ın geçen sezon şampiyon olan Beşiktaş'tan ligi 28 puan geride tamamladığına dikkat çeken Levent Nazifoğlu şöyle devam etti, "Geçen sene ki olaylar ortada. 28 puan geriden gelmişiz. Bu sene rakibimizden kupayı almışız. Bu maçta da son şampiyona sahayı dar etmişiz. Bu takım bu kadar eleştiriyi haketmiyor. Biz bu sezon hiçbir maçtan sonra Florya'ya sevinerek gitmedik. Basın takımı öyle bir hale sokuyor ki; -yok Karabük maçında şu oldu, yok Rize maçzında niye 2. gol niye son dakika geldi? Beşiktaş maçında neden böyle oldu. Akhisar, maçın 2. yarısında çok geldi...- bu futbolcular ve teknik heyet bunu haketmiyor. Basının benim hakkımda yazdıkları umrumda değil. Taraftarın dikkatli olup bu oyunlara düşmemesi lazım. Dünyadaki bütün başarılı takımların taraftarı var. Her halükarda bizi desteklemezse kendimizi güçsüz hissederiz. Bizi her türlü desteklesinler ki; kendimizi kuvvetli hissedelim. Televizyon ve gazetelerdeki konuşmalar umurumuzdaa değil. Ancak taraftarın serzenişleri bizi çok etkiliyor. Her şeyi biz taraftarın beğenisini kazanmak için yapıyoruz."

"KULÜBE DE MESSI VARDI?"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink'in eleştirilmesine tepki gösteren Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, "Fenerbahçe ve Beşiktaş hocaları için neden böyle manşetler atılmıyor da Riekerink için atılıyor? Bu adam hiçbir derbide yenilmiyor. Hangi hoca hatasız. Hata da yapabilir. öyle bir lüksü yok mu? Yedek kulübesinde Messi mi vardı da değiştirmedi. Sigdursun, Podolski, Serdar Aziz, de Jong sakat. Bunların hepsi normalde ilk 11 oyuncusu. Bu hocanın 6 oyuncusu eksik. Kulübedeki her oyuncu çıksa aslanlar gibi oynar. Ama bunlardan dolayı berabere bitirdik demek acımasız. Sneijder'i neden çıkarmadı diyorlar. Sneijder'i alsa bu sefer'korktu' diyecekler. Bu eleştiriler çok yersiz. Bizi ayağa kaldıracak grup taraftar grubu." ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'nın "Riekerink yetersiz" şeklindeki eleştiri yazısı üzerine, "Fatih Altaylı'nın zaten futboldan anlamadığını söyledim, anlamadığını bir kez daha gösterdi. Tamamen kasıtlı. Galatasaray'ı zor durumda bırakmak için yapılmış bir şey. Fatih Terim döneminde, Galatasaray karşısında Kasımpaşa 2-0 öne geçtiğinde bu arkadaşın sevindiğini gözümle gördüm. Şahitlerim de var. Fatih Altaylı, Donk'un alınmasında Galatasaray ile pazarlık yapan kişidir." açıklamalarını yaptı.

"SELÇUK İNAN'DA YILLARIN VERDİĞİ YORGUNLUK VAR"

Eleştirilen isimlerden kaptan Selçuk İnan'ın formsuzluğunu kabel eden Nazifoğlu, "Haberlerden biraz etkilendi. Eski Selçuk'u bekliyoruz. Kendisiyle konuştuk ama biraz da yılların verdiği bir yorgunluk var" dedi.

"GERÇEK GALATASARAY TRABZONSPOR MAÇINDA"

Fatih Terim-Arda Turan arasında bir olay yaşandığını da dikkat çeken Nazifoğlu, Federasyonun devreye girmesi gerektiğini kaydetti. Levent Nazifoğlu sözlerinin sonuna doğru taraftarı da heyecanlandıracak açıklamalar yaptı ve Bu takım henüz en üst düzey futbolunu oynamıyor. Taraftar kimsenin dolduruşuna gelmesin. Trabzonspor maçında gerçek Galatasaray'ı herkese göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı