Gazete Vatan Logo

Lider Fransa, 2. kim olacak?

2018 Dünya Kupası öncesinde C Grubu'nu mercek altına aldık.

Lider Fransa, 2. kim olacak?

Dünya Kupası’nın en iç açıcı takımlarından Fransa’nın olduğu grup, grup lideri olarak çok da sürprizleri açık değil. Fransa gerek geniş kadrosu, hemen hemen her sistemi oynayabilecek savunması, orta sahası ve özellikle hücum oyuncuları ile bence zaten sadece grubun değil kupanın da favorisi. Bu grubun adı, birinci belli ikinci kim grubu. Fransa’nın sadece kendi kadro zenginliği kadar rakiplerin de dişine göre olmaması Horozlar’ın en önemli avantajı.

BERABERLİK TAKIMI

Avustralya kadrosu Avrupa’nın önemli liglerine dağılan bir takım. Mesela Bursa’dan tanıdığımız Aziz Behich tanıdık bir isim. Ancak 3-5-1-1, yani deyim yerindeyse atmaktan çok gol yememeye çalışan bir takım görüntüsü veriyor. Kaldı ki bunu Japonya, Suudi Arabistan, BAE, Irak ve Tayland gibi takımların olduğu grupta sadece 1 mağlubiyet, 4 beraberlikle gösterdi. Göze hoş gelen değil ama sonuç odaklı oynamaya çalışan tipik bir beraberlik takımı Avustralya. Kazanamıyorsan kaybetme anlayışı ile grubun ikinciliğinde kendisine yer arayacak.

Haberin Devamı

PERU MUCİZEYLE

PERU’NUN ise en önemli motivasyonu kupaya 36 yıl aradan sonra katılıyor olması. 34 yaşındaki kaptanları, Guerrero’nun, kokain kullandığı ispatlanmış olmasına rağmen İsviçre Federal Mahkemesi kararı ile kupada oynayacak olması onların gazete manşetlerindeki yerini hazırladı bile. Bu motivasyon kaynakları grup 2.’liği için yeterli olacak mı bilinmez ancak Peru’nun son maçta Kolombiya ile 1-1 berabere kalması ve dahası Brezilya’nın Şili’yi 3-0 yenmiş olması neticesinde Rusya’ya geldiğini unutmamak lazım.

ATIYOR, AZ YİYOR

GRUPTAKİ diğer Avrupa temsilcisi Danimarka 2.’lik için en ideal aday gibi görünüyor. Grubun en dengeli takımı. Çok gol atıyor ve az yiyor. 20 gol atıp sadece 6 gol yedi. Bu performansı ile 2.’liğin en ciddi adayı. Ancak sonrası için Danimarka için bir şey söylemek çok zor. Çünkü bu gruptan 2. çıkacak takım, normal şartlar altında Arjantin ile karşılaşacak. Tangocular’ın karşısında da fazla şansı olmadığı açık.

Horozlar’ın final yolu açık
TURNUVANIN benim adıma favorisi. Final yolu açık. Griezmann, Grioud, Mbappe ve Dembele gibi yıldız ve sezonu iyi geçirmiş hücum elemanları kadar, zorunlu haller olmadıkça, savunma ve orta saha kurgusu değişmeyen bir takım. Euro 2016 finalinde Portekiz’e 1-0 kaybeden Horozlar’ın bu kez finalde şansları yüksek.
Avustralya bir atıp yatalımcı...
ÖNCE grubunu 3. bitirdi sonra 4. tur ve play-off oynayarak kupaya katılan Avustralya tipik bir atıp yatmaya çalışan bir takım görüntüsü verdi. Lucescu’nun G.Saray’da ve Beşiktaş’ta yaptığı gibi, sakin olalım, bir atarsak iyi, en azından yenilmeyelim anlayışında. Dolayısıyla Fransa hariç Avustralya’nın maçlarını izlemek biraz sıkıcı gelebilir, buna hazırlıklı olun.
Guerrero acaba ne katkı verecek?
AKILLARA yahu Peru bile 36 yıl sonra Dünya Kupası’nda biz neden yoğuz dedirten bir takım. Fakir ama gururlu bir genç vardı diyebilecek mi göreceğiz. Ancak ben buna Danimarka’nın fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Bakalım İsviçre desteği ile kupaya katılacak olan kaptan Guerrero takımına nasıl katkı yapacak?
Denge denince Danimarka
İşte futbolda denge denilen şeyin sözlük karşılığı. Gol atıyor ama neredeyse yemiyor diyecek kadar az yiyor. Savunmada tam bir Alman disiplini, mücadele gücü yüksek bir takım. Danimarka gruptan 2. olarak çıkması muhtemel bir takım ancak grup biter bitmez hemen uçak rezervasyonunu yapması lazım. Çünkü muhtemel rakibi Arjantin olacak!

Haberin Devamı