Gazete Vatan Logo
Futbol Lider puan farkını korudu

Lider puan farkını korudu

İngiltere Premier Lig’in 32. haftasında deplasmanda Sunderland’i 1-0 yenen lider Manchester United, en yakın takipçisi Manchester City ile 15 puanlık farkı korudu.

Lider puan farkını korudu

Ligde 20’nci şampiyonluğa çok yaklaşan Manchester United, deplasmanda düşme potasından uzaklaşmak isteyen Sunderland ile karşılaştı. ”Kırmızı Şeytanlar”, tempolu oyunun karşılığını 27. dakikada aldı ve Titus’un kendi kalesine attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Manchester United, gelecek hafta oynanacak Manchester derbisi öncesinde ezeli rakibi Manchester City ile puan farkının azalmasına izin vermezken, Sunderland yönetimi menajer Martin O’Neill ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Manchester City, sahasında Newcastle United’ı 4-0 mağlup etti. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri Tevez, Silva, Kompany ve Perch (kendi kalesine) attı.

Southampton deplasmanından puansız dönen Chelsea, ligde üçüncülüğü bir başka Londra temsilcisi Tottenham’a kaptırdı. Rodriguez ve Lambert’in gollerine Terry ile yanıt veren ”Maviler”, rakibine 2-1 yenildi.

Gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için mücadele eden Arsenal, sahasında son sıralardan kurtulmaya çalışan Reading’i 4-1 mağlup etti. Arsenal’ın gollerini Gervinho, Cazorla, Giroud ve Arteta atarken, konuk ekibin tek golünü Robson-Kanu kaydetti.

Aston Villa deplasmanında ilk yarıyı Benteke’nin golüyle geride kapatan Liverpool, Henderson ve kaptan Gerrard’ın penaltıdan attığı gollerle üç puana uzandı.

Liverpool’un Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez, gol krallığı yarışında 22 golle ilk sırada yer aldı. Bu oyuncuyu 19 golle Robin van Persie (Manchester United), 17 golle Gareth Bale (Tottenham Hotspur), 16 golle Michu (Swansea City) ve 15 golle de Demba Ba (Chelsea) izledi.

Haberin Devamı