Gazete Vatan Logo
Futbol Liderlik aşkına!

Liderlik aşkına!

Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçında yarın Fransa'nın Nanterre takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe Ülker, deplasmanda kazanarak grubunu ilk sırada tamamlamak istiyor.

Liderlik aşkına!

Ligde normal sezonun son haftasında lider giren sarı-lacivertli ekip, Top 16'ya katılabilmek için son şansını kullanacak Fransa temsilcisi karşısında kazandığı taktirde, grubu ilk sırada bitirecek. Sarı-lacivertlilerin alacağı bir yenilgi, liderlik için averaj hesaplarını devreye sokacak.

Son maçlar öncesi grupta ikinci ve üçüncü sırada bulunan CSKA Moskova ve Barcelona karşısında üçlü averajda üstün durumda bulunan sarı-lacivertli ekip, üçlü averajda galibiyet ve yenilgi sayılarının eşitliği halinde iki takımın da önünde yer alacak. İkili averajda Fenerbahçe Ülker'in CSKA Moskova'ya, Barcelona'nın da Fenerbahçe Ülker'e karşı üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova ve Barcelona'nın Top 16'ya yükselmeyi garantilediği grupta, Partizan ve JSF Nanterre 4. takım olmak için mücadele edecek. Grupta ayrıca Partizan-CSKA Moskova, Barcelona-Budivelnik Kiev maçları yapılacak.