Gazete Vatan Logo

Liderlik için dev yarış! Belçika & İngiltere

G Grubu'nda iki favori var! İlk sıra için yarışı Tunus belirleyecek.

Liderlik için dev yarış! Belçika & İngiltere

Sadece grubun değil, turnuvanın da favorilerinden Belçika’nın yanı sıra, tarihsel olarak şampiyonluk adayı İngiltere, Panama ve Tunus karşısında grubun dominant takımları...

DÜNYA Kupası’na gelirken bazı takımların üzerinde inanılmaz baskı olur. Bazılarının ise son derece rahat olduğunu görürüsünüz. Hatta bazıları vardır ki “eğlenmeye geldik, bir arkadaşa bakıp çıkacağız” derler. İşte G Grubu’nda bu takımların tamamını görebilirsiniz.

BENİM için kupa favorisi Belçika, son Dünya Kupası’nda grup sonuncusu olarak hayâl kırıklığı yaratan ve üzerinde inanılmaz baskı olan İngiltere, hiç baskı hissetmeyen Tunus ve turnuvaya ilk kez katılan, bu başarısı ile ülkesinde milli kahraman ilan edilen futbolculardan oluşan, eğlence amaçlı katılım sağlayacaklarını belirten Panama.

GURUBUN çıkacakları belli, Belçika ve İngiltere kupa yolculuğuna devam edecektir. Ancak onların grup içindeki yerlerini belirleyecek olan takımlar da Tunus ve Panama. Özellikle Tunus’un İngiltere ve Belçika’ya yapabileceği sürpriz, takımların sıralamasını belirleyecektir. CONCACAF’tan, 6 takımlı gruptan ilk üçe girenin direkt, dördüncü de play-off oynayarak katılma hakkı edecek olan bir grubu üçüncü bitirip turnuvaya katılma hakkı kazanan Panama takımının sürpriz yapacak takati bile olmadığın düşünüyorum. Kaldı ki zaten turnuvaya katılarak bireysel anlamda çok iyi bir iş yapmış oldular.

Haberin Devamı

1 GOL BİLE ÖNEMLİ

BELÇİKA, Avrupa elemelerinden, Yunanistan, Bosna-Hersek, Güney Kıbrıs ve Cebelitarık’ın olduğu grubu 9 galibiyet ve 1 beraberlikle 28 puan toplayarak turnuvaya geldi. Grup içindeki rakibi İngiltere de 26 puan toplayıp namağlup geldi Rusya’ya. İnce ayarların hayata geçeceği bir grup izleyeceğimizi düşünüyorum. Grup liderliği için atılan bir golün bile önemi olacak.

BU grubun ilk ikisinde yer alacak takımların rakibi Japonya, Polonya, Kolombiya ve Senegal’in yer aldığı H Grubu’nun ilk ikisi ile eşleşecek. Dolayısıyla G Grubu’ndaki takımlar muhtemel H Grubu birincisi Polonya ile eşleşmek istemeyecektir. Herhangi bir sürpriz ile karşılaşmamak adına Belçika ve İngiltere doğal olarak önce gruptan çıkmayı sonrada gruptan birinci olarak çıkmayı planlayacaktır.

Haberin Devamı

Ofansif yapıları güçlü ve özel
ARJANTİN varken başka takım tutmamım imkânsız olduğu turnuvada (Türkiye’nin olmadığı) Belçika bu kez mantık favorisi olarak öne çıkıyor. Martens, Hazard, De Bruyne ve Lukaku’dan oluşan inanılmaz ofansif yapısı ile kupanın özel takımlarından biri olmaya aday. Gruptan kesin çıkacaktır. 1 mi olur 2 mi onu Tunus maçları belirler.
Sıralamayı Tunus belirler
Tunus’u en canlı ve son olarak A Milli Takımımız ile yaptığı maçta izledim. Fazla da tadı tuzu olan bir takım görüntüsü vermedi bana. Az atan az da yiyen bir takım. Kilidini ne kadar kapalı tutar bilinmez ama kilit açılırsa da sonuç kaçınılmaz olur, bu da bir gerçek. Performansı gruptan çıkmaya yetmeyecektir ancak sıralamayı belirleyeceği kesin.
Harry Kane fark yaratır
SON Dünya Kupası’nda ülkesine yaşattığı şokun ardından kurulan kadronun yapması gereken çok şey var. Üzerinde baskı hisseden bir ekip. Dünya yıldızlarından oluşan kadrosuyla namağlup geldiler. 4-2-3-1‘i en güzel oynayacağını tahmin ettiğim İngiltere’nin Kane ile gol yollarında bir adım önde olduğunu söylemek mümkün.
Kupanın eğlenceli yüzü
DÜNYA Kupası’na ilk kez katılan Panama, zorlanarak geldi Rusya’ya. Üzerlerine düşen göreve fazlasıyla yapmış olan futbolcu grubu temsil eden teknik direktör Dario Gomez “Eğlenceli bir deneyim olacak” ifadesi ile noktayı koymuş aslında. Panama, Dünya Kupası’nın eğlenceli yüzü olacaktır. Bu tecrübeyi yaşamak bile onlar adına büyük bir önem taşıyor.
G GRUBU FİKSTÜRÜ
18 Haziran 18.00 Panama-Belçika
18 Haziran 21.00 Tunus-İngiltere
23 Haziran 15.00 Belçika-Tunus
24 Haziran 15.00 İngiltere-Panama
28 Haziran 21.00 İngiltere-Belçika
18 Haziran 21.00 Panama-Tunus

Haberin Devamı