Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Lig 10. haftada şekillenir

Lig 10. haftada şekillenir

Geçen sezonun devre arası yaptığı “G.Saray’ın yerinde olmak istemezdim” kehanetiyle hedefi 12’den vuran Yanal, 2014-15’in kırılma noktasını açıkladı:

Lig 10. haftada şekillenir

F.BAHÇE Teknik Patronu Ersun Yanal, yeni bir kehanette bulundu. Geçen sezonun devre arasında 8 puan fark attıkları G.Saray’ın ligin 2. yarısında arayı kapatacağı yorumları yapılsa da “Onların yerinde olmak istemezdim. Bizden çok daha fazla maç oynayacaklar” diyen şampiyon hoca, hedefi 12’den vurmuş sarı-lacivertliler nisanda ipi göğüslemişti. 2014-15 için ise 10. haftayı işaret eden Yanal, Sheffield United maçı öncesinde gazetecilerle yaptığı sohbette şu ifadeleri kullandı:

“İLK 10 haftanın ardından lig bize bir fikir verebilir. Çünkü o haftaya kadar tüm şampiyonluk adayları birbiriyle oynamış olacak. Sadece G.Saray-Beşiktaş maçı 16. haftada. O maçın sonlara kalması, bence iki takım adına da dezavantaj. Şampiyonluk yarışı sona doğru kızışınca, ezeli rakiple oynamak hep zordur.

‘SORUNU İÇTEN ÇÖZERİZ’

BİZİM ilk yarıda derbileri dışarıda oynayıp oynamamız çok önemli değil. Fikstür, ligin durumuna göre şekillenir. Örneğin geçen yıl en formda dönemlerinde Eskişehir ve Sivas ile deplasmanda oynadık. Yine böyle takımlar karşımıza çıkabilir. İlla derbiler değil, başka maçlarda da zorlanabiliriz. Sizin oynadığınız haftada rakibin durumu önemli.

Haberin Devamı

HERKES yerli bir santrfor alabileceğimizi söylüyor. Ama bizim takip ettiğimiz kimse yok. Zaten şu anda alabileceğimiz bu tip bir yerli oyuncu da yok ki, kimi alalım? Kontenjan dolayısıyla oluşan sorunu takım içinde çözeceğiz. Aynı şekilde Egemen’in eksikliğini de bu takımdaki oyuncular kapatacak

TRANSFER dönemindeki tek takviyemiz olan Diego çok yönlü bir futbolcu. Forvet arkasında, sağ önde ve sağ içte de kullanabiliriz. İlerleyen günlerde hem performans hem de verim olarak daha da üst düzeye çıkacak.”

‘Kimsenin hakkını yemem’

“HER zaman performansa ve rakamlara göre formayı dağıttım. Kimsenin hakkını yemek istemem. İyi çalışan her zaman karşılığını aldı. İsimlere bakmadan, ortaya konan futbolla kararlar veriyorum. Bundan sonra da böyle olacak.”
‘Tombul oyuncum yok’
“FUTBOLCULARIMLA sezon bitiminde anlaşma yaptık. ‘Formda gelin, tatili uzun tutalım’ dedik. Sözlerini yerine getirdiler. Ben dahil herkes kilo verip yeni sezona başlıyor. Geçmiş yıllarda kampa yağ oranı yüksek gelen oyuncular dahi şimdi fit durumda. Tombul oyuncum yok. Takım doktorumuza bakın; o da forma girdi. Teknik kadromuzda da kilo fazlası olan kimse yok.(Gülüyor)
EMRE İtalya’da detoks yaptırdı. Bu herkese örnek olsun. Volkan’ın da % 12’lerde olan yağ oranı 8’in altına düştü.”
‘Gençleşeceğiz’
“KİMSE yazmıyor ama Topuk Yaylası’nda 9 genç oyuncu vardı. Kalecileri de katarsanız 11 oluyor. Bu isimleri inşallah ilerleyen dönemde bünyemizde tutarak daha fazla şans vereceğim. Sepahan maçında 3 genç oyuncuya şans verdik. Muhammed’i, Savaş’ı Semih’i beğendim.
‘Prandelli’nin işi çok zor’
“G.SARAY’IN yeni teknik direktörü Cesare Prandelli henüz Türkiye’ye alışma döneminde. İtalya’dan daha yeni geldi. Yeni bir ülkeye ve takıma alışmak hiç kolay değil.
BANA bile geçen sezon F.Bahçe’nin başına geçtiğimde neler söylendi. Türkiye’yi, bu ligi çok iyi bilmeme rağmen, F.Bahçe’yi ezberlemiş olmama rağmen yeni bir camiaya girdiğim için açıkçası ilk zamanlarda zorluklar yaşadım.
ŞİMDİ ben F.Bahçe’ye alıştım, F.Bahçe de bana alıştı. Tabii ki 19. şampiyonluğun ardından baya bir rahatlama oldu. Hedefi olan takımlara gittiğinizde, kendi ülkeniz olsa bile baskı vardır. Ancak ben bu süreyi çabuk atlattım.
‘BEŞİKTAŞ’I BEĞENDİM’
ŞAMPİYONLUK yarışındaki en iddialı rakiplerimizden Beşiktaş’ın da Şampiyonlar Ligi elemesinde Feyenoord’a karşı oynadığı futbolu beğendim.”

Haberin Devamı