Gazete Vatan Logo
Futbol Lige bol gollü veda!

Lige bol gollü veda!

Süper Toto Süper Ligi 34. hafta maçında SAİ Erciyesspor, Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Lige bol gollü veda!

Süper Toto Süper Ligi'in 34. hafta maçında SAİ Erciyesspor, Kardemir Karabükspor'u 4-3 yenerek lige galibiyetle veda etti.

Karşılaşmada gol perdesi 19. dakikada Mehmet Seçme'nin golüyle açıldı. SAİ Kayseri Erciyesspor'un 19 yaşındaki forvet oyuncusu, derinlemesine atılan pas sonucu şık çalımlarla topu önüne aldı ve klas bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip Kardemir Karabükspor'dan bu gole cevap çok gecikmeden geldi. 22. dakikada Ahmet İlhan, ceza sahası dışından attığı jeneriklik golle maça tekrar eşitliği getirdi. (1-1) Maçta 38. dakikaya gelindiğinde ceza sahası içinde Erkan Kaş'a yapılan müdehale sonucu kazanılan penaltıyı gole çeviren Erdem Özgeç, deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-1 Karabük'ün üstünlüğü ile geçildi.

SAİ Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Fatih Tekke'nin Mahmut Özen ve Emre Öztürk'ü oyunu alarak başladığı ikinci yarı hamlesi meyvesini hemen verdi ve 50. dakikada Edinho skoru 2-2'ye getiren golü attı. Kardemir Karabükspor, 68. dakikada Samba Sow'un ceza sahası içinde düşürülmesi ile penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Erdem Özgenç, Karabük'ü 3-2 öne geçiren golü attı. Maçın 73. dakikasında Kardemir Karabükspor'dan Samba Sow rakibine yaptığı sert müdehale sonrası hakem Bülent Birincioğlu tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalan Kardemir Karabükspor'un bu eksikliğini kalan dakikalarda çok iyi değerlendiren SAİ Erciyesspor 80. dakikada Edinho ile 3-3 beraberliği yakaladı. 82. dakikada ise kalecinin önde olduğunu gören Edinho harika bir aşırtma vuruşla Erciyesspor'u 4-3 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Fatih Tekke ve öğrencileri, sahasında aldığı galibiyetle 27 puanla Süper Toto Süper Lig'e veda ederken, Kardemir Karabüspor ise 28 puanla lige veda eden bir diğer takım oldu.