Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ligimize yabancı kaldık

Ligimize yabancı kaldık

Bu sezon Süper Lig’dekş her istatistikte yabancı yıldızlar ön plana çıkıyor

Ligimize yabancı kaldık

23 haftasını geride bıraktığımız 2014-15 sezonunda oynanan 207 maçtaki 564 golün 407’sini, yani %72.2’sini yabancı ya da ülkemizde doğmayan isimler attı

Gol krallığında da 14’er gollü Demba Ba, Cardozo ve Fernandao zirvede bulunurken özellikle ligin son 2 haftasındaki 47 golün sadece 9’unu yerliler kaydedebildi

YABANCI sınırı tartışmaları sürerken yerli malı gol adedinin git gide azaldığı ortaya çıktı. Spor Toto Süper Lig’in ilk 23 haftasında atılan gollerin sadece %27.8’ini bu topraklarda yetişen oyuncular filelere göndermeyi başardı. 207 maçta toplam 564 gol atılırken bu gollerin sadece 157 tanesinin bu topraklarda yetişen oyuncular tarafından atıldı ve pastanın %72.2’lik kısmını yabancı isimler üstlendi.

ÖZELLİKLE son 2 haftada oynanan karşılaşmalarda, 18 maçta gol bulan yerli oyuncuların adedi adeta ‘taban’ yaptı. Spor Toto Süper Lig’in 22. ve 23. haftalarında atılan 47 golün sadece 9’unu yerli oyuncular ağlara gönderdi. Yerli futbolcuların son iki haftalık gole katkı yüzdesi ise %19’da kaldı. Yerli golcülerin kralı ise 13 golle Burak Yılmaz oldu. Onu 9 golle Semih Şentürk, 8 golle Muhammed Demir takip ediyor.

Haberin Devamı

HER ALANDA LİDERLER

SÜPER Lig’in geride kalan döneminde kendi kalesine 12 isim gol atarken, bu oyuncuların 8’i yerliler oldu. Kalesini şaşıran yerliler Güven Varol, Berkay Dabanlı, Serol Demirhan, Abdülhamit Yıldız, Zeki Yavru, Merter Yücü, Mahmut Özen ve Berkay Emir oldu. Listenin zirvesi iki golle F.Bahçeli Kadlec’in. G.Saray’a transferi sonrası rakip kalelere hiç isabetli şut atamayan Tarık Çamdal da ilk isabetli şutunu Balıkesirspor maçında kendi kalesine atmıştı.

TAKIMLARDA atılan 564 golün 33’ü yani %5.8’i penaltılar ile gelirken, bu 33 golün 10’u yerli ayaklardan geldi. Yabancı ayaklar penaltı gollerinin %69.7’sine imza attı ve toplamda 23 gole ulaştı. Şu ana kadar en fazla penaltı golü atan yabancı oyuncular ise 4 golle Demba Ba, 3’er golle de Aatif ve Cardozo oldu.

SÜPER Lig’de 23 haftalık dönemde gol diliminin zirvesinde yer alan yabancı isimler şut, orta gibi istatistiklerde de fark yarattı. Ligin en fazla şut atan ismi Wesley Sneijder 81 ile olurken, isabetli şutta Sivas’tan Aatif 33 ile ilk sıraya yerleşti. Cicinho da 40 isabetli orta ile ceza alanına en fazla top gönderen isim oldu.

Haberin Devamı