Gazete Vatan Logo
Futbol Lincoln kaçtı!

Lincoln kaçtı!

6 bavulla gitti, yarın dönerim dedi!

BÜLENT Korkmaz’ın takımın başına gelmesiyle ’Devrik kral’ durumuna düşen Lincoln tüm yasaklara rağmen dün Brezilya’ya uçtu. Almanya’daki Hamburg maçında oyundan çıkarken teknik direktör Korkmaz’a küfreden Sambacı’yla Korkmaz arasındaki ipler gerilmiş, son olarak da Lincoln, Eskişehir maçında hocasına ‘Sakatım, kadroya almayın’ demesine rağmen kulübede beklemişti.

GİT-GEL 28 SAAT

VE o Lincoln dün pılını pırtını toplayarak yönetimin izin vermemesine rağmen Frankfurt üzerinden ülkesinin yolunu tuttu. Milli maç için verilen arada 2 gün izinli olan G.Saray’da iç yönetmelik gereği oyuncular, bırakın yurt dışına çıkmayı şehri terk etmeleri bile yasak. Hem yönetimi, hem de yönetmeliği hiçe sayan Lincoln’ün çarşamba sabahı İstanbul’da olma zorunluluğu da işleri daha çok karıştırıyor. Nedeni ise Lufthansa ile İstanbul-Frankfurt-Sao Paulo uçuş süresi -rötarsız- tam 14 saat.

DÜN 14.45’te Frankfurt uçağına binen Sambacı, normal şartlar altında TSİ 04.45’te Brezilya’daydı. -Yerel saat ile pazartesi 23.45’te- Lincoln’ün çarşamba sabahı 11.00’de takımla top başı yapması için de TSİ 21.00’de -Brezilya’da 16.00’da- Frankfurt uçağına binmiş olması lazım. Brezilya’da geçecek 12 saat 15 dakika için Brezilyalı yıldızın ülkesine 10 bavulla uçması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bilindiği gibi 2002-03 sezonun devre arasında teknik direktör Fatih Terim’le sorunlar yaşayan bir başka Brezilyalı Felipe de ülkesine gidip bir daha dönmemişti.

‘GERİ GELECEĞİM’

FRANKFURT’A gitmeden konuştuğumuz Lincoln kendisi için kısa ama G.Saray için uzun yolculuğunun hikâyesini şöyle anlattı: “Bülent Korkmaz ile problemim olması söz konusu değil. Hoca ile oyuncular bazen farklı düşünebilir. Beni oynatmış ya da yanında oturtmuş, bunlar normal. Herkesin farklı oyun anlayışı var. Ama düşünceler sabit kalmaz. G.Saray ile kontratım sürüyor. Geri gelmemem gibi bir şey söz konusu değil. Söz verdiğim gibi zamanında İstanbul’da olacağım. G.Saray taraftarı beni gerçekten çok seviyor. Ben de onları çok seviyorum. Onların üzülmesini hiç istemiyorum.”

‘Onu getirenler utansın’

G.SARAY, Lincoln’ün yöneticilerden izin almadan Brezilya’ya gitmesiyle çalkalanırken, Sambacı’nın ülkesine gideceğini VATAN’dan öğrenen okuyucular, ‘gazetevatan.com.’ internet sitesine de bu haberler hakkında ilginç yorumlarda bulundular. İşte bu görüşlerden bazıları:

* Lincoln yenetek olarak 10 tane Alex eder. Ancak yaptığı işlerle onun çok gerisinde kaldı.

* Onu getirenler utansın. Bu takımı Bülent Korkmaz’a emanet edenler utansın. Biraz gururları varsa hiç düşünmeden istifa etmeliler.

* Lincoln’le bu sözleşmeyi yapanlar, onu tribünde değil kenarda oturtanlar, Lincoln kadar suçludur.

* Adnan Sezgin Lincoln’ü tepemize çıkardı. Şimdi de diyetini ödesin.

* Lincoln, istediği zaman oynar, istemediği zaman oynamaz. G.Saray’la öyle bir sözleşme yapmış ki, yönetimin elini kolunu bağlamış.

Kicker: Barış’ı Werder istiyor

ALMAN spor dergisi Kicker, Bundesliga’da mücadele eden Werder Bremen’in, G.Saraylı Barış Özbek ile ilgilendiğini yazdı. Haberde, Alman U-21 Milli Takımı oyuncusu Barış’ın W.Bremen’de sezon sonu sözleşmesi bitecek Frank Baumann’ın yerine düşünüldüğü iddia edildi. Rot-Weiss Essen’den 2007’de sarı-kırmızlılara gelen Barış’ın 2011‘e kadar sözleşmesinin olduğunu da yazan dergi, genç futbolcunun daha önce Kicker’e verdiği röportajda, ‘Alman Milli Takımı’nda oynamak için Bundesliga’ya gelmek isterim’ dediğini hatırlattı.

Haberin Devamı