Gazete Vatan Logo
Futbol Lionel Messi imzayı attı!

Lionel Messi imzayı attı!

Lionel Messi, gidecek mi kalacak mı tartışmalarına son noktayı koydu. Yıldız oyuncu kendisini 2021'e kadar Barcelona'ya bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Lionel Messi imzayı attı!

Ve beklenen imza atıldı! Lionel Messi, Barcelona ile olan sözleşmesini 2021 yılına kadar uzattı. Barcelona, Lionel Messi'nin serbest kalma bedelini 700 milyon euro olarak belirledi.

İşte Barcelona'nın resmi sitesinden duyurduğu açıklama:

Barcelona ve Lionel Messi, Arjantinli'yi 2020/21 sezonu sonuna kadar kulüpte tutacak yeni sözleşmesi bu cumartesi imzaladı. Serbest kalma bedeli 700 milyon euro olurken kontrat sona erdiğinde 30 yaşındaki forvet A Takım'da 17 sezon geçirmiş olacak.

A Takım ile 14 sezon

Lionel Messi Barça'ya 2000'de 13 yaşında geldi, Newell's Old Boys'tan geldi. Altyapı kategorilerindeki etkileyici performansıyla 16 yaşında Porto karşısında oynanan hazırlık maçında A Takım ile ilk maçına çıktı. Resmi olarak ise 17'sinde Espanyol önünde ilk kez blaugranayı giydi. Çok kısa bir süre sonra sonra Camp Nou'da Albacete'ye karşı akıllıca bir aşırtma vuruşla Katalan kulübü için ilk golünü kaydetti.

Bundan sonrası tarihin ta kendisi. Leo Messi kırılabilecek her rekoru kırarak gol sayısı, kupaları, bireysel ve takım olarak kazandıklarıyla tüm zamanların en büyük futbolcusu oldu. Şimdi 30 yaşında ve A Takım'da 14. sezonun geçiriyor ve bu yeni sözleşmeyle en azından toplamda 17 sezon Barça renklerini üzerinde taşımış olacak.

Haberin Devamı