Gazete Vatan Logo
İngiltere Liverpool'a şok ceza: 2 yıl transfer yapamayacak

Liverpool'a şok ceza: 2 yıl transfer yapamayacak

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool, Stoke City'li bir oyuncunun transferi için kurallara uygun olmayan yöntemlere başvurduğu gerekçesiyle ceza aldı.

Liverpool'a şok ceza: 2 yıl transfer yapamayacak

İngiltere Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Liverpool 100 bin sterlin para cezasının yanı sıra rakip kulüplerde 18 ay geçirmiş altyapı oyuncularıyla sözleşme imzalayamama / transfer yapamama cezasına çarptırıldı.

Cezanın ilk yılı bugünden itibaren başlayıp 2018 Mart ayına kadar sürecek.Cezanın ikinci yılı ise askıya alındı. Ancak Liverpool önümüzdeki üç yıl içinde yine kural ihlalinde bulunursa cezanın ikinci yılı da uygulanacak.

Olayın arka planı ise şöyle: Liverpool 2016 yılı Eylül ayında Stoke City'nin altyapısından 12 yaşındaki bir oyuncuyu transfer etmişti. Oyuncuyu kaydettirmek isteyen Liverpool'a Federasyon ret yanıtı vermiş aynı zamanda soruşturma başlatmıştı.

Yapılan incelemelerde Liverpool'un Stoke City'ye transfer için 50 bin sterlinlik bedeli ödemek yerine genç oyuncunun okul ücretlerini ödemeyi teklif ettiği ortaya çıktı.

Bu nedenle aile zor duruma düşmüş Stoke City kulübüne 50 bin sterlin borçlanmıştı.

Federasyon oyuncuyu transfere teşvik etmeye yönelik tekliflerin kurallara uygun olmadığını ve transfer için kulübünden önce oyuncu ve ailesiyle temasa geçilmesinin yasak olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Liverpool kulübü de kural ihlali yaptığını kabul etmişti.

Barcelona ekibi de altyapı transferlerinde yaptığı ihlal nedeniyle FIFA'dan transfer cezası almıştı. FIFA daha sonra Real Madrid ve Atletico Madrid'e de benzer cezalar vermiş ancak cezaları ertelemişti. Dünya futbolunun patronu olan FIFA'nın İngiltere'deki bu kararı ihbar sayıp saymayacağı bilinmiyor.

(CNN TÜRK)