Gazete Vatan Logo
Futbol Lizbon'a gitmek istemedi!

Lizbon'a gitmek istemedi!

Tamer Kıran Vatan'a konuştu

Lizbon'a gitmek istemedi!

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, kendilerine gelen eleştirilere VATAN aracılığıyla yanıt verdi. “Zaten herkes melek, biz şeytanız” diyen ve özellikle 5 genç futbolcu; Atınç Nukan, Tanju Kayhan, Burak Kaplan, Rıdvan Şimşek ve Emre Özkan’ın kadro dışı bırakılmalarıyla ilgili yapılan tenkitleri cevaplayan Kıran şu ifadeleri kullandı:

“TANJU ile Burak yıllık 350 bin Euro, Rıdvan ile Atınç senelik 450 bin TL, Emre ise sezon başına 24 bin TL garanti, 10 bin TL de maç başı ücret alıyor Beşiktaş’tan. Bu futbolcular sezon başında takımla birlikte kampa katıldılar ve takımın teknik direktörü tarafında yetersiz görülerek kadroya dahil edilmediler. Bu çok olağan bir durumdur. Çünkü kimsenin yeri garanti değildir bu takımda.

‘BİZ HİÇ KARIŞMADIK’

BU isimlerin hepsi milli futbolcularmış da kadro dışında bırakılmalarına herkes şaşırıyormuş. Bu, takımın teknik direktörünün takdirinde olan bir durumdur. Konuya da kimse müdahil olamaz. Biz bu takımı Samet Aybaba’ya teslim ettik ve kenara çekildik. Bu takımdaki teknik kararları vermeye yetkili tek kişi hocamız Samet Aybaba’dır.

KADROYA aldığı futbolcuları da biz belirlemedik, kadro dışında bıraktıklarına da karışmadık. Peki bu futbulcular milli takımlarda forma giyiyorlar da hiç mi kimsenin takibinde değiller. Beşiktaş kadrosuna almayıp, kiralik olarak ilan ettiği zaman neden bu milli futbolculara transfer teklifleri yağmaz.

KADRO dışı bıraktığı ve transfer döneminde Beşiktaş’a yardımcı olmayan bu futbolcularla, takımını aynı ortamda bulundurmak istememesi Samet Aybaba’nın hakkıdır. Bu takımın çıkarlarını korumak için görev almıştır ve verdiği her kararın arkasında başta ben futbol şube başkanı olarak, tüm yönetim kurulumuz arkasındayız. Beşiktaş’ın çıkarlarına ters düşen hiçbir konuya müsaade etmeyiz. Bu takım duygularıyla değil, realiteyle hareket eden bir takım. Artık ajitasyona yer yok Beşiktaş’ta. Beşiktaş’ın çıkarlarına ters düşen hiç kimsenin değeri olamaz bu takımda.”

Gitseler 3 milyon TL tasarruf ederdik

“AYBABA bu oyuncuları ister Beylerbeyi sahasına idmana gönderir, ister Ümraniye’de çalıştırır, belki yarın da Fulya’ya gönderir, orada antrenman yapmalarını ister. Ayrıca ben de kendisine hak veriyorum. Çünkü transfer döneminde bu futbolcular zorluk çıkarmayıp hem Beşiktaş’ın çıkarlarını korusalardı hem de kendi gelişimleri için kiralık olarak giderek maç eksiklerini tamamlasalardı daha şık olurdu. Biz de nereden baksanız 2.5-3 milyon TL civarında tasarruf ederdik. Samet Aybaba’nın, bu davranışları Beşiktaş için sergilemeyen futbolculara hakettikleri doğrultuda davrandığını düşünüyorum.”

‘Atınç’ı LIzbon istedi, o gitmedi

“5 oyuncu içinde sadece Atınç’a menajeri Ahmet Bulut vasıtasıyla Sportif Lizbon ilgi çekici bir teklif yaptı. O teklifi de Atınç ‘Ben Beşiktaş’ta kalmak istiyorum. Çünkü daha fazla çalışıp eksiklerimi gidereceğim ve kadroya dahil olmak için mücadele vereceğim’ diyerek reddetti. Gitmemek, takımda kalmak için izin istedi.”

‘Rıdvan takım bulamadı’

“RIDVAN’IN sözleşmesi sene sonu bitiyor. Bonservisini bedavaya bıraktık, sadece 200 bin TL kadar bir yetiştirme bedeli var. Ama ona kimse talip olmadı. Yıllık maliyetinden tasarruf etmek için ‘Yetiştirme bedeli de istemiyoruz’ dedik, o durumda bile kendisine takım bulamadı.”

‘Tanju yatarım, maaşı alırım zihniyetinde’

“Tanju’ya Sanica Boru Elazığ, Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rize’den teklif geldi. Ama o ‘Ben yatarım, günde 2 saat antrenman yaparım, nasıl olsa 2015 yılına kadar sözleşmem var. Param garanti’ zihniyetinde davrandı.

‘Sivas, Burak için ‘Parasını verin, bizde oynasın’ dedi’

“BURAK’A Şanlıurfa ve Sivas’tan teklif vardı. Onun Şanlıurfa’ya gitmemesini anlayabilirim ama Sivas’a da transfer olmak istedi. Fakat zaten Sivas ‘Parasını siz verin, bizde oynasın, maç eksiğini giderir’ şeklinde bir öneri yaptı. Gitmek istese de biz bu tür bir kiralama yöntemine izin vermezdik.”

‘Emre havalarda uçuyor’

“EMRE kamp sonrası takıma alındı ama zaman içinde Samet Aybaba onu yıl boyu kullanmayacağını söyledi ve takasta kullanmak istedi. 2 bin TL maaş alırken, yüzde 30’u garanti 700 bin TL ile ‘Gökhan’a karşılık git ve kendini gösterme şansı yakala’ dedik. ‘Gitmem ben’ diye tutturdu ve Beşiktaş takımına katkıda bulunabilecek bir transfere çelme takmış oldu.”

Haberin Devamı