Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Loeb'ün buzda dansı

Loeb'ün buzda dansı

Fransız Loeb, 2016 Dünya Rallikros Şampiyonası öncesi hazırlıklarına Kuzey İsveç’te buzun üstünde TimmyHansen’le kıyasıya bir mücadele ile başladı.

Loeb'ün buzda dansı

Dokuz kez dünya ralli şampiyonu ve Red Bull sporcusu SebastianLoeb, yer aldığı farklı motor sporu disiplinlerine Le Mans 24 ve Dakar Rallisi’nden sonra Dünya Rallikros Şampiyonası’nı da ekliyor.

Peugeot-Hansen takımıyla yarışacak olan SebastianLoeb, 2015 Rallikros Şampiyonası’nda ikinciliği elde eden TimmyHansen ile buzla kaplı dondurucu pistin üzerinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kapışma yaşadı. 550 beygir gücündeki 208 WRX ile piste çıkan Hansen ve Loeb, Formula 1 araçlarından daha güçlü hızlanmaya sahip araçlarıyla izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Kariyerinde farklı motor sporu disiplinlerinde yarışan SebastianLoeb, bu yıl ilk kez Dakar Rallisi’nde mücadele etmişti. Fransız pilot, otomobil kategorisinde ilk beş etabı lider tamamlayarak Dakar Rallisi’ne oldukça hızlı bir başlangıç yapmıştı. Altıncı etapta kaybettiği liderliği bir gün sonra tekrar elde eden Loeb, daha sonra yaşadığı aksilikler sonrası genel klasmanda dokuzunculuğu elde etmişti.

Loeb, 2006 yılında PescaroloSport takımı ile Le Mans 24 yarışlarına katılmıştı. Takım arkadaşları EricHélary ve FranckMontagny ile yarışan SebastianLoeb, yarışta birinciliği kıl payı kaçırmış ve ikinciliği elde etmişti.

Haberin Devamı

Le Mans 24 yarışları ve Dakar Rallisi’nde oldukça önemli sonuçlara imza atan Loeb, Dünya Rallikros Şampiyonası’nda da zirve için mücadele edecek.

İsveç’te TimmyHansen ile buzun üstünde adeta dans edenRed Bull sporcusuSebastianLoeb Dünya Rallikros Şampiyonası’yla ilgili, “Le Mans ve Dakar Rallisi’nden sonra tekrar bir çaylak olarak piste çıkacağım. Fakat bu şampiyonada yarışacağım için oldukça heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda dokuz kez şampiyon olan SebastianLoeb, bu alanda en fazla şampiyonluğu elinde bulunduruyor. Fransız Loeb, 2004 ve 2012 yılları arasında üst üste dokuz kez kazanarak kırılması güç bir rekora da imza atmıştı.