Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Lokomotiv Manuel Fernandes'le yolları ayırıyor

Lokomotiv Manuel Fernandes'le yolları ayırıyor

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Manuel Fernandes, Rus ekibiyle mukavelesinin son senesine girdi. Gitmek isteyen ve zorla tutulması halinde futbola küsen 32 yaşındaki yıldız konusunda, “Gönderelim” kararı alındı.

Lokomotiv Manuel Fernandes'le yolları ayırıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde, “Manuel Fernandes’in dönmesini istiyoruz. Gerçi ayrılık şekli pek hoş olmamıştı. Ancak herkes hayatta ikinci şansı hak eder. Bunu Ricardo Quaresma’da yaptık ve başarılı olduk. Aynı şeyi Fernandes’te de yapabiliriz. Şu anda bilmiyorum. Kendisiyle bir görüşmem lazım. Taraftarlarımızın da bu yönde bir talebi var. Önümüzdeki günlerde her şeyin netleşeceğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuş ve muhtemel transfere açık kapı bırakmıştı.

BONSERVİS DENEMESİ YAPACAKLAR

Lokomotif Moskova’yla mukavelesi 2019’da tamamlanacak olan Portekizli futbolcu, Beşiktaş’a dönmek istediğini Rus ekibine bildirdi. Daha önce kariyerinde gitmek istemesine rağmen takımda tutulduğunda futbola küsen tecrübeli yıldızla ilgili ayrılık kararı alındı. Lokomotif Moskova yöneticileri, ilk etapta Beşiktaş’tan küçük de olsa bir bonservis bedeli talep edecek. Ancak bu da olmazsa bedelsiz olarak İstanbul’a gönderecek. Çünkü Fernandes ayrılık konusunda kararlı. Kalırsa faydalı olmayacak.

Haberin Devamı

EN İYİ OLAN FORMAYI KAPACAK

Teknik Direktör Şenol Güneş’in de bu transfere onay verdiği biliniyor. Geçtiğimiz sezon Oğuzhan Özyakup’un istenilen performansa çıkamaması sonrası onun alternatifsiz olması sorgulanmıştı. Fernandes’in takıma katılması halinde orta alanda büyük bir rekabet yaşanacak. Bu da Beşiktaş’ın yararına olacak. Çünkü aynı bölgede görev yapabilecek Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Manuel Fernandes üçlüsünden biri formayı giyebilecek. Ayrıca Gary Medel ve Necip de onları zorlayabilecek isimler.


(Akşam)