Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Londra Maratonu'na 3 sporcumuz katıldı

Londra Maratonu'na 3 sporcumuz katıldı

Londra Maratonu'na bu yıl Türkiye'den üç sporcu katıldı.

Londra Maratonu'na 3 sporcumuz katıldı

3 maratoncumuzdan sadece 20 numaralı formayı giyen Bekir Karayel 02.16.06'lık dereceyle yarışı bitirmeyi başardı. Bu derecesiyle atletimiz Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. Yarışın yarısını 01:07:55 koşarak başarılı bir yarış çıkaran Bekir Karayel, yanında eski maraton rekortmenlerimizden Serap Aktaş ile birlikte Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Bekir Karayel, Londra Maratonu'nda 18. olarak hem Dünya Şampiyonası hem de Olimpiyatlara katılım barajlarını geçtiğini belirterek, "Uzun süre sonra böyle bir dereceyi koşmak beni mutlu etti. 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkını elde ettim. Sakatlık, hastalık gibi bir şey olmazsa inşallah Rio'da yarışacağım. Daha önce Londra Maratonu'nda 2:13 koştum 13. sırada yer aldım. 2 Türk atlet daha vardı, Elvan Abeylegesse 3 km kala bıraktı, Mert Girmalegesse ise ilk yarıyı geçtikten sonra yarışa devam edemedi. Bitiren sadece ben varım" dedi.

Karayel ayrıca, "Londra'da şiddetli rüzgar vardı. Rüzgar ister istemez dengemi bozdu. Bazı dönemlerde yavaşlamak zorunda kaldım. Belki rüzgar olmasaydı en iyi derecemi yapardım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Londra Maratonu neden önemli?" şeklindeki soruya Bekir Karayel, "Londra halkının destek vermesiyle bu maratonun büyüklüğü ortaya çıkıyor. Spor kültürü bize göre burada çok daha yol kat etmiş.

Şehir bunu tam anlamıyla kabullenmiş. İnsanların tepkisi ona göre gelişmiş. Yarışa katılım, dereceler anlamında Londra Maratonu diğer maratonlara göre daha çok başarılı. Organizasyon olarak Londra Maratonu dünyada ilk 5 maraton içerisinde geçiyor. 30 küsur yıldır yapılıyor. Her yıl üstüne bir şeyler koyarak gerçekleştiriliyor" yanıtını verdi.

"Kenyalı, Etiyopyalı atletler daha mı başarılı?" soruya ise Bekir Karayel, Bizde onların derecesini elde edecek sporcularımız var. Yeter ki imkan verilsin. Sporcuların spor bilinci olsun. Türk sporcular da onlar kadar koşabilir" şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Bekir Karayel, Türk bayrağını formasına takarak koştuğunu sözlerine ekledi.

Yılmaz Sazak zamanında Londra Maratonu'nda koşup Türkiye rekorları kırdığını söyleyen eski maratonculardan Serap Aktaş ise, 1500,3000,5000 metre ve maraton yarışlarında koştuğunu anlatırken, 1995-86 yıllarında üst üste iki yıl Londra Maratonu'nda koştuğunu söyledi. Üst üste 11. gelerek Türkiye rekorları kırdığını dile getiren Aktaş, 19 yıl sonra tekrar Londra Maratonu'nu görmeye geldiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Serap Aktay ayrıca, federasyon olarak Rio Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanan Bekir Karayel'e tüm desteği vereceklerini söyledi.