Gazete Vatan Logo
Alanyaspor Love attı Alanya kazandı!

Love attı Alanya kazandı!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kardemir Karabükspor ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi.

Love attı Alanya kazandı!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor'u deplasmanda Vagner Love'un golleriyle 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmada ilk ciddi pozisyon 7. dakikada yaşandı. Kardemir Karabükspor'un sağ kanattan gelişen atağında Poko ceza sahası içine girdi. Bu oyuncunun vuruşunda top kaleci Zlamal'dan döndü. 30. dakikada Aytemiz Alanyaspor'da Berkan Emir'in sol taraftan kullandığı korner atışında, ceza sahası içinde defans topu uzaklaştırmak istedi. Arka direkte Wagner Love'ın röveşata vuruşunda topu kaleci Fachini önledi. 32. dakikada misafir takımın gelişen atağında ceza sahasında topla buluşmak isteyen Taha Yalçıner'den önce Tanase kayarak müdahale etti, hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 33. dakikada Vagner Love'ın kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fachini'nin sağından ağlara buluştu: 0-1

38. dakikada Suley'in pas hatasıyla topla buluşan Kardemir Karabükspor'da Yatabare, ceza sahası içine girerek kaleci Zlamal ile karşı karşıya kaldı. Yatabare'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı misafir takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya baskılı bir oyunla başlayan ev sahibi ekip, Yatabare, Poko ve Cehhun ile Aytemiz Alanyaspor kalesinde gol aradı. Üst üstte ataklarla rakip kalede gol arayan ev sahibi ekip zaman zaman kalesinde açıklar verdi. Bbu açıklardan birisini 66. dakikada Vagner Love affetmedi. Elvis Kokalovic'in hatasında topu önünde bulan Brezilyalı golcü, topu ikinci kez Karabük ağlarına gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 67. dakikadasında Kardemir Karabükspor, Yatabare ile bir kez daha çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Aytemiz Alanyaspor, 81. dakikada Vagner Love ile 3. gole çok yaklaştı ancak Brezilyalı ceza sahası içindeki topa dokunamayınca hat-trick şansını kaçırmış oldu. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor'u Vagner Love'un golleriyle 2-0 mağlup etti.

Bu sezon deplasmanda ilk kez kananarak puanını 17'ye çıkartan Aytemiz Alanyaspor, aynı puanda bulunduğu Kardemir Karabükspor'un averajla üzerine çıktı ve maç fazlasıyla 10. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Maçın başlama vuruşundan önce, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.