Gazete Vatan Logo
Futbol Löw: 'Fransa, finalde Portekiz'i yener'

Löw: 'Fransa, finalde Portekiz'i yener'

Fransa'ya 2-0 yenilerek EURO2016'ya yarı finalde veda eden Almanya'da teknik direktör Joachim Löw maçı değerlendirdi.

Löw: 'Fransa, finalde Portekiz'i yener'

İşte Löw'ün değerlendirmeleri;

"Bugün ters giden fazla bir şey yoktu. Takımımı sadece tebrik edebilirim. Sahada iyi olan taraf bizdik. İkili mücadelelerde iyiydik. Hızlı oynadık. Üstünlük bizdeydi ama ilk yarının sonunda talihsiz pozisyonda top ele geldi ve geriye düştük. Sonrasında da pozisyonlarımız vardı ama şanssızdık. Bizim günümüz değildi. 2012'de veya 2010'da elendiğimizde takımlar bize karşı sahada daha iyiydi. Bugün böyle değildi. Gollerin ve skorun haricinde biz iyi olan taraftık."

"KİMSEYİ SUÇLAYAMAM"

"Sakatlıklarımız vardı. Khedira ve Gomez sakat, Hummels cezalıydı. Boateng maçın içinde oyundan çıktı. Diğer oyuncularım ellerinden geleni yapsalar da yetmedi. Ben takımı suçlayıp eleştiremem. Ellerinden geleni yaptılar."

"HAKEM KONUŞMAK YERSİZ"

"Prensip olarak hakemle ilgili konuşmuyorum. Bu kararları konuşmuyorum. Maç bitmişken hakemlere sinirlenmek kızmak yersiz şeyler. Bir elle oynama kuralı var ve el açık. Eli yukarıda. Saliseler içinde kolunu indirebilir mi bilemiyorum. Talihsiz bir pozisyon. Birini suçlamam söz konusu değil. Belki kolu doğal olarak havadadır. Kontrol edememiş olabilir. Talihsiz bir pozisyon. Oyuncumu suçlamam söz konusu değil."

Haberin Devamı

"POZİSYONLAR BULDUK AMA ATAMADIK"

"İkinci golde topun bir şekilde uzaklaştırılması gerekirdi. Bunu maç boyunca iyi yaptık. O pozisyonda topu uzaklaştırsak daha iyi olurdu. Neuer topu kontrol etmeye çalışırken top Griezmann'ın önünde kaldı. İkinci yarı baskılı oynadık, riskli oynadık. Maçın sonuna doğru pozisyonlara da girdik ama olmadı."

"FRANSA FİNALDE PORTEKİZ'İ YENER"

"Bazen zirvede oluyorsunuz bazen maçın içinde bazı şeyler olumsuz gelişiyor ve eleniyorsunuz. Fransa dünya şampiyonunu 2-0 yenerek haklı olarak finale kalmıştır. Fransa'nın finalde Portekiz'i yeneceğini de düşünüyorum. Portekiz'in şu ana kadarki performansı beni tatmin etmedi. Ama iyi olan taraf bizdik."

"DEVRE ARASINDA OYUNCULARIM ÇOK SİNİRLİYDİ"

"Fransa'nın maç içinde ciddi pozisyonu yok. 44. dakikada penaltı kararı çıkınca şok durumu oldu. Devre arasında herkes çok sinirliydi. Onları sakinleştirmem gerekti. Fransa da hızlı ataklarla gelmeye çalıştı. Oyuncularımız çok iyiydi, cesur oynadılar. Fransa'nın müthiş oyuncuları var ama ben takımımdan memnunum."

Haberin Devamı

(Sporx)