Gazete Vatan Logo
Futbol Luce'ye söz verdiler!

Luce'ye söz verdiler!

Galatasaray'ı reddederek takımın başında kalmayı tercih eden Lucescu için Shakhtar sahibi Ahmetov, Dünya Kupası yıldızlarından birini getiriyor

Luce'ye söz verdiler!

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, sadakatinin karşılığını aldı. Ukrayna'daki çatışmalar ve iç savaş ortamına rağmen, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere transfer gündemine girdiği birçok takımın teklifini geri çeviren Rumen çalıştırıcı başkanından gelen haberle sevindi.

Shakhtar Kulübü'nün sahibi Rinat Ahmetov, bu zor günlerde kendisini bırakıp gitmeyen ve takımın başında kalmayı tercih eden hocasına bir sürpriz hazırladı. Lucescu'nun bu sadakatini mükafatlandırmaya karar veren milyarder iş adamı, önce daha iyi şartlarda yeni bir kontrat önerdi, bununla da yetinmeyerek bir dünya yıldızı sözü verdi.

Deneyimli teknik adamın menajeri Zaporojanu, "Ahmetov, Lucescu'ya en iyi oyuncuyu teklif etti ve kendisini Ukrayna'ya gelmeye ikna ettiğini söyledi. Dünya Kupası'nda kendilerini etkileyen, 22 yaşındaki bir sol kanat oyuncusu. Kupaya katılan Avrupa takımlarından bir tanesinde oynuyor" ifadelerini kullandı. Zaporojanu, futbolcunun ismini vermezken bu oyuncunun kim olduğu büyük merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Brezilyalılar'a yüklendi

Öte yandan Mircea Lucescu, takımdaki Brezilyalı futbolcuların durumlarından yola çıkarak bu ülke futbolu ile ilgili eleştirilerde bulundu. Luce, "Brezilyalılar ile çalışmak çok zor. Onları seviyorum ve Brezilya futbolunu takdir ediyorum. Ancak ne yazık ki profesyonellikleri eksik. Bir kontrat imzaladıkları zaman o kontrata saygı duyulması gerektiğini anlamak zorundalar" dedi. Halihazırda kadrosunda 12 Sambacı futbolcu bulunduran kulüpte, bazı oyuncular geçtiğimiz günlerde ülkedeki karışıklıkları gerekçe göstererek Ukrayna'ya dönmeme kararı almışlardı. (skorer)