Gazete Vatan Logo
Futbol Luce’yi de Barça’ladılar

Luce’yi de Barça’ladılar

Luce’yi de Barça’ladılar

Luce’yi de Barça’ladılar

Barcelona’nın Real Madrid sevdası devam ediyor. Ligde ezeli rakibinin 8 puan önünde şampiyonluğu neredeyse garantileyen ve Kral Kupası finalinde kozlarını paylaşacak olan iki dev, Şampiyonlar Ligi’nde de eşleşti gibi. Dün akşam Nou Camp’ta Devler Ligi çeyrek final ilk maçında Lucescu’lu Shakhtar’ı, Iniesta, Alves, Pique, Keita ve Xavi’nin golleriyle 5-1 deviren Katalanlar, Tottenham’ı ilk maçta 4-0’la geçen Real’le mucize olmazsa yarı finalde karşılaşacak.

‘Ronaldo satılırsa ben de ayrılırım!’



REAL Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, yönetime rest çekti... Milan Başkanı Silvio Berlusconi’nin Cristiano Ronaldo’yu transfer edeceğini açıklamasının ardından Mourinho, “Ronaldo giderse, ben de giderim” dedi.

BİLİNDİĞİ gibi Berlusconi geçtiğimiz günlerde 26 yaşındaki Portekizli yıldıza kırmızı-siyahlı formayı giydirmek istediğini ve transfer görüşmelerini yapması için başkan yardımcısı Adriano Galliani’ye yetki verdiğini belirtti. Ancak Ronaldo’nun satılmasına izin vermeyen Mourinho, Sportal’da yayımlanan açıklamasında “Futbolda herşey mümkün. Ronaldo ayrılırsa ben de ayrılırım ama Milan’a gitmem” ifadelerini kullandı.

Londra canavarı

Devler Ligi’nde ManU, deplasmanda Chelsea’yi devirip yarı finalin kapısını araladı

DÜN gece Stamford Bridge’de bir rövanş mücadelesi vardı. 2008 Moskova Finali’nde penaltılarda kendi elleriyle Kırmızı Şeytanlar’a bir Şampiyonlar Ligi Kupası hediye eden Terry ve arkadaşları, kupa hedefinin yanında bir de intikam amacıyla sahaya çıktılar.

DROGBA ve Torres’le rakibini ürküten Chelsea, aradığı golü bulamamanın da etkisiyle maçın hakimiyetini yitirmeye başladığı sırada bir yaşayan efsane sahne aldı. 37’lik Ryan Giggs’in Rooney’e ikram ettiği gol, maçın başında parlayan intikam ateşini 25’te sekteye uğrattı. Bu gol sadece skorun değil aynı zamanda oyunun da hakimiyetini sundu Manchester’a. Bu dakikadan sonra Manchester United oyunu yönlendiren taraf rolünü üstlense de, ilk yarının son saniyelerinde iki şeye dua etmek zorunda kaldı; önce Torres’in narin dokunuşunu kaleden uzaklaştıran direğe, devamında ise Lampard’ın şutunu çizgi üzerinde engelleyen Evra’ya. Bu pozisyonun hemen ardından, kariyerlerinde 2’şer kez bu kupaya sahip Ancelotti ve Ferguson strateji yenilemeye götürdüler takımlarını.

MAÇIN ikinci kısmı oyun dengesi adına ilk yarı gibi başladı fakat bu sefer iki takımın da tek düşüncesi Old Trafford’daki randevuydu. Chelsea gol bulmaya, Manchester ise skoru korumaya döktü mücadelesini. Yine Torres ve Drogba’yla bastıran hatta Lampard ve Essien’den daha fazla destek bulan Maviler’in intikam ateşi, her geçen dakika yerini küllere bırakmaya başladı.

ANELKA DERMAN OLMADI

MAÇIN başından itibaren Vidic’le yaptığı kavgadan hiç galip ayrılamayan Drogba’nın her fırsatta hakeme itiraz etmesi açıkça halsizliği yansıtmış olacak ki, 70’te Ancelotti Anelka-Drogba değişikliğini yaptı. Her topla buluşmasında, “Kontrolsüz güç, güç değildir“ sözünü doğru çıkarırcasına bir performans sergileyen Anelka da Stamford Bridge’in derdine derman olamadı.

OLD Trafford’daki rövanşa çok avantajlı bir skor saklayan Kırmızı Şeytanlar, 10 maç sonra ilk kez rakibini deplasmanda mağlup ederek bir büyüyü de bozmuş oldu. Şeytan yine pabucunu giymesini bildi.

Haberin Devamı