Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu'dan Cenk Tosun açıklaması

Lucescu'dan Cenk Tosun açıklaması

Lucescu, Cenk Tosun'un tepkisinin normal olduğunu söyledi:

Lucescu'dan Cenk Tosun açıklaması

AMilli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Cenk Tosun’un taraftarla tartışıp ardından kırmızı kart görmesini değerlendirdi. Deneyimli teknik adam, maç esnasında olayı anlamadıklarını ancak karşılaşmanın sonrasında kendilerine durumun anlatıldığını belirtti. Cenk’in yerinde kim olursa olsun bu hareketi yapacağını da vurgulayan Lucescu, şu ifadelerle oyuncusunu savundu:

“CENK olayında ne oldu görmedim. Maçtan sonra öğrendim, Cenk’in babası tribünde tartaklanmış. Ama tabii ki gergin ve sinirliydi. Babasının itildiğini gördüğünü söyledi. Biz hata yaptık. Belki de ailelerimiz VIP’e koymalıydık. Böyle kargaşanın içinde olmamalıydılar. Gördünüz insanların reaksiyonlarını.

‘HAKEME ANLATTILAR’

UKRAYNA maçında da benzer şeyler yaşandı. Cenk’in yaptığı şey affedilir değil, ama yaşadığı olay da hafif değil. Böyle bir şeyin başından geçmesi yazık. Hakemle konuşmadım. Maçtan sonra yetkililerimiz Cenk olayının ne olduğunu izah ettiler hakeme. Hiç kimse ailesini hele ki babasının tartaklanmasını tribünde görmek istemez. Türk futbolcusu evet duygusal, ama kimse de böyle bir hareket karşısında duramaz.”

Haberin Devamı

‘Önemli olan gençlerin oynaması’
“BU karşılaşma iyi bir maçtı bizim açısından. İstediğim gibi, görmek istediklerimi gördüm. Çok motive olmuş, Dünya Kupası’na hazırlanan bir ekibe karşı nasıl oynayacaklarını görmek istiyordum, nitekim oyuncularım güzel reaksiyon gösterdi.
OYUNDA top kontrolü yüksek bir ekibe karşı oynadık. Mutluyum çünkü Milli Takım’a geçen İran maçında kazandırdığımız Tarkan gibi Tunus karşısında da Berkay gibi bir oyuncuyu kazandırdık. Çok önemli böyle gençlerin oynaması. Onları birkaç maç daha yüksek tempoda oynanan karşılaşmalarda görmek istiyorum.”
Rusya hazırlıkları başladı
MİLLİ Takımımız, Covray Stadı’nda yaptığı antrenman ile Rusya maçı hazırlıklarına başladı. İsviçre’nin Nyon kentinde sabah 11.00’de Mircea Lucescu yönetiminde gerçekleştirilen idman, rejenerasyon ağırlıklı geçti.