Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu'dan yabancı açıklaması

Lucescu'dan yabancı açıklaması

Milli Takım'ın deneyimli Hocası Mircea Lucescu TRT Spor'da Ersin Düzen'in konuğu oldu.

Lucescu'dan yabancı açıklaması

A MİLLİ Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, TRT Spor’da yayınlanan Stadyum Özel programında yazarımız Ersin Düzen’in sorularını yanıtladı: “Milli takıma yardım edebilecek tüm tecrübeli oyunculara, sağlık durumları el verdiği sürece kapımız açık. İlerleyen dönemlerde U21 Milli Takımı’ndan oyuncu takviyelerimiz olacak. Altınordu’da birkaç oyuncu var. Abdülkadir Ömür var. Geleceğin takımını kuracağız. Birçok yeni genç, tanınmış oyuncu olacak belki.

KALECİ olarak bir tane 25 yaş altı oyuncumuz var. Orta sahada iyiyiz. Emre hala çok iyi. Türkiye’de oynayan forvet olarak sadece Cenk var. Diğer santrfor arkadaşlar yurt dışından. Ben şikayet etmiyorum. İyi bir ekip çıkaracağıma eminim. Burada iyi işler yapacağımı biliyorum. Türkiye ve federasyon 2024’ü kazanmak için burada. KİM oynarsa oynasın görsel olarak oyunun değerini anlamanız lazım. Ona göre işlem yapılıyor. Ama bunu beklediğimiz oyuncular kendi kulüplerinde maalesef oynamıyor. Bir üst tur için fizik gücüne sahip değiller. Antrenörlerden oyunculara süre vermeleri noktasında yardım istedim.”

Haberin Devamı

YABANCI oyunculardan Türk gençleri elbette çok şey öğrenebilir. Fakat bu yabancılar, Türk gençlerine kesinlikle engel olmamalı, engel oluyor da demiyorum tabii ki. ‘2. ve 3. Lig’den de oyuncu bulabilirsin’ diyebilirsiniz. Milli takımlarda oyuncular, kazanmaya alışmış futbolculardan kurulur. Avrupa’da en çok yabancı futbolcu oynatan 2. ülke

konumunda bulunuyoruz. 14 yabancıya karşı değilim. 14 yabancı varsa 14 de Türk var. Bu dengeyi sağlamak önemli. Fakat burada adil dağılım yok. Seçim zor. Hocalarımızdan, biraz daha Türk oyunculara güvenmelerini rica ediyorum. Yabancı oyuncu alacağız fakat Altınordu gibi altyapıdaki futbolculara da kesinlikle yön verilmesi lazım.

TÜRKİYE’Yİ temsil eden sadece Türk Milli Takımı var. Bizim en iyi takımlarımızda çok yabancı oynuyor. Şu anda en gözde oyuncumuz Cenk, onu mutlaka İngiltere ve İtalya’dan takımlar isteyecek. Geleceği düşünmek lazım. Çünkü bu süreçte 4-5 oyuncu kaybedeceğiz. Bazı durumlarda parada bitecek. Borçların ödenmesi lazım.”

Haberin Devamı

‘Arda’yı satacağız DEMİŞLER’

“BARCELONA Teknik Direktörü Ernesto Valverde’ya yöneticiler, ‘Arda Turan’ı satacağız’ demiş. Yaz dönemiydi, antrenmanlarda yer aldı. 1 Eylül’den sonra transfer olmayınca, doğal olarak o dönem sakattı. Valverde, ‘Antrenmanlara başlar, eski formunu sağlarsa alırım’ dedi. Ben her oyuncuyla oturur konuşurum. Arda Türk futboluna emekler vermiş, onun ayağına gider konuşurum, bundan da üzüntü duymam. Dünya Kupası’na gidemememizin sebebi Arda değil. Zor günler geçirdi. G.Saray’a gelecekti, olmadı. Monaco olmadı.”

‘Enes Ünal beni aradı’

“EMRE Mor’a müdahalem olmadı. Bana sorsa, ‘Inter’e git’ dedim. Enel Ünal beni aradı, ‘Lavente beni istedi’ dedi. Enes’in antrenörünü aradım, oynatması konusunda. Levante’ye gitmesini de istedim.”